Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från PNJakt & Outnorth.

Att hålla koll på viltet och lära sig deras rutiner kräver att man har den bästa åtelkameran. Det är trots allt ett elementärt verktyg för att hålla koll på vad som händer och när det är bäst att ge sig ut på jakt. Man ska verkligen inte underskatta hur mycket den bästa åtelkameran kan påverka. Du får möjligheten att veta när viltet kommer att befinna sig på platsen. Vilket också gör det möjligt för dig att på ett mer effektivt sätt ge dig ut på jakt. Precis som den bästa jaktradion låter dig hålla kontakten med ditt jaktlag, gör en åtelkamera att du kan hålla koll på viltet. Dessutom kan du med hjälp av en sådan se till att du inte missar när det är den bästa tidpunkten för att jaga. Vilket kan vara svårt. Dessutom underlättar det markant om du redan från början vet vart viltet befinner sig.

När du med hjälp av en fyrhjuling sedan snabbt tar dig till platsen behöver du inte vänta på att viltet ska dyka upp. Du vet redan från början vart de är någonstans och det blir på det här sättet mycket enklare och smidigare. Man ska helt enkelt inte underskatta hur mycket bättre det går på jakten om man bara använder sig av en åtelkamera. Då det trots allt ser till att du vet vart viltet är eller att du vet deras rutiner. För det är något som verkligen underlättar jakten markant.

I vårt test blev drömprodukten Game Camera MG883x-MMS-GPRS-14MP-APP+16GB SD Abelcom, mellanprodukten Åtelkamera Boly Guard 584 MP (MMS Kamera) och budgetprodukten Åtelkamera Scout Guard 520. Vi har även en specialare: Åtelkamera Bolyguard MG984G MMS 36MP.

Slutligen har vi två bubblare: 10-PACK Åtelkamera Scout Guard 584 MP och 3-PACK Åtelkamera Boly Guard 584 MMS 24MP.


Drömprodukten: Game Camera MG883x-MMS-GPRS-14MP-APP+16GB SD Abelcom

Game Camera MG883x-MMS-GPRS-14MP-APP+16GB SD Abelcom

Game Camera MG883x-MMS-GPRS-14MP-APP+16GB SD Abelcom hjälper dig att kontrollera vart viltet är på ett enkelt sätt. Använder sig av 2G och 3G nätet och passar även för att hålla koll på sommarstugan.


Mellanprodukten: Åtelkamera Boly Guard 584 MP (MMS Kamera)

Åtelkamera Boly Guard 584 MP (MMS Kamera)

Åtelkamera Boly Guard 584 MP (MMS Kamera) använder sig av GPRS och MMS samt är utrustad med 30 IR-LED för att du ska kunna se även i mörker.


Budgetprodukten: Åtelkamera Scout Guard 520

Åtelkamera Scout Guard 520

Åtelkamera Scout Guard 520 är bland de minsta modellerna av åtelkameror på marknaden och låter dig hålla koll på vilt, sommarstugan eller vad som helst.


Specialaren: Åtelkamera Bolyguard MG984G MMS 36MP

Åtelkamera Bolyguard MG984G MMS 36MP

Åtelkamera Bolyguard MG984G MMS 36MP är ett ypperligt alternativ med hela 36MP som kan styras direkt från din telefon och kan även spela upp lockläten.


Våra bästa åtelkameror

Drömprodukten: Game Camera MG883x-MMS-GPRS-14MP-APP+16GB SD Abelcom

Game Camera MG883x-MMS-GPRS-14MP-APP+16GB SD Abelcom

Game Camera MG883x-MMS-GPRS-14MP-APP+16GB SD Abelcom är drömalternativet för dig som vill ha den bästa åtelkameran. Den kommer utrustad med precis allt det du kan förvänta dig av en bra åtelkamera och ger dig möjligheten att styra den via en APP. Kameran använder sig av 2G och 3G nätet för att skicka bilder direkt till din telefon eller din dator. Vilket gör att du alltid har möjligheten att hålla koll på vart viltet befinner sig. För det är trots allt det allra viktigaste och påverkar mycket mer än du kan tro.

Information om produkten:

 • 14 MP
 • 2G/3G
 • APP styrd
 • Trådlös fjärrkontroll
 • 1,44” display
 • Ställbar dygnstimer
 • Förprogrammerad för Telia (men kan ändras till andra operatörer)
 • IR-dioder
 • Medföljer ett 16GB SD-kort

Ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha en åtelkamera som fungerar när det passar för dig. Det är trots allt alternativ som gör livet enklare för dig som vill syssla med jakt. Den går också att använda för att bevaka ditt sommarhus eller något annat. En kamera som verkligen inte syns i naturen.


Mellanprodukten: Åtelkamera Boly Guard 584 MP (MMS Kamera)

Åtelkamera Boly Guard 584 MP (MMS Kamera)

Åtelkamera Boly Guard 584 MP (MMS Kamera) kommer utrustad med precis allt det du kan behöva. Den använder sig av GPRS/MMS för att skicka bilder till din dator, mobil eller surfplatta. Den har 24MP för att du ska kunna få knivskarpa bilder när det passar dig. Det är trots allt viktigt att du kan se precis vad det är som händer där du satt upp kameran. Passar perfekt för dig som vill övervaka sommarstugan men även att använda som åtelkamera. Det är trots allt dina behov som sätter gränserna för hur du ska använda dig av det här alternativet. Vilket gör att det är en åtelkamera som är väldigt mångsidig att använda sig av.

Information om produkten:

 • 24MP
 • Extern antenn för bättre täckning
 • Sparar bilder på minneskortet
 • PIR på 15 – 20 meter
 • Kan skicka bilderna direkt till din epost
 • 30 st IR-LED för mörkerseende

Du kommer med det här alternativet alltid att kunna se vad som händer där du satt upp din kamera. Den kan också ställas in för att du enklare ska övervaka ett område på det sättet som det passar dig. På många sätt är det här ett riktigt bra mellanalternativ som passar för de flesta behoven.  


Budgetprodukten: Åtelkamera Scout Guard 520

Åtelkamera Scout Guard 520

Åtelkamera Scout Guard 520 är bland de minsta modellerna för åtelkamera som finns på marknaden och gör den perfekt som övervakningskamera. Den kan sättas upp på ett diskret sätt utan att den syns för omgivningen. Perfekt för dig som vill kunna övervaka din sommarstuga men den går också alldeles utmärkt att använda som åtelkamera. Den gröna färgen gör att den smälter in i bakgrunden och att du slipper oroa dig över att den ska vara synlig. Kameran stödjer SD-kort upp till 32GB och kan spela in i 720p HD-kvalitet.

Det finns valbar upplösning på bilderna på 5, 10 och 16MP. Vilket gör att du enkelt kan välja det alternativ som bäst passar för dina behov. Du vill kunna se vad som händer och behövs en riktigt bra upplösning. Annars blir bilderna lätt gryniga. Tänk bara på att det är viktigt att ställa in kameran efter ens behov. Om du vill övervaka sommarstugan eller följa viltets rutiner. Att följa viltets rutiner kräver sällan den högsta upplösningen medan vid sommarstugan kanske man vill kunna se ordentligt vad som händer. Självklart är den utrustad med en rörelsedetektor som upptäcker om någon rör sig och börjar då spela in.


Specialaren: Åtelkamera Bolyguard MG984G MMS 36MP

Åtelkamera Bolyguard MG984G MMS 36MP

Åtelkamera Bolyguard MG984G MMS 36MP ger dig möjligheten att kontrollera kameran direkt via tvåvägskommunikation. Du kan skicka kommandon till kameran för att ta bilder. Den kan också ställas in för time-lapse. Då den fotar ett visst intervall även om det inte finns någon rörelse som utlöser det hela. Ett bra alternativ som kommer med en knivskarp 36MP kamera. Du kan också ställa in den för att spela upp lockläten. Vilket gör att den går att använda i jakt på ett aktivt sätt och inte bara på ett passivt sätt. Något som det här alternativet är den enda som kan.

Den kommer självklart med IR-belysning för att du ska kunna se i mörker med hjälp av kameran. Du kan ställa in upplösningen och väljer då mellan 14, 25 och 36MP. Den kan också spela in i 1080P och därmed ge dig full HD-kvalitet. Utformningen på den här åtelkameran gör även att den kan fästas på ett träd och ge dig precis den översikten du behöver, där du behöver den. Kameran har också möjligheten att spela in ljud.  


Våra bubblare

10-PACK Åtelkamera Scout Guard 584 MP

10-PACK Åtelkamera Scout Guard 584 MP

10-PACK Åtelkamera Scout Guard 584 MP är alternativet för dig som inte bara behöver en åtelkamera utan behöver ett riktigt stort antal. Du får hela 10 stycken kameror i ett och samma paket. För att du ska kunna känna att du har möjligheten att verkligen kunna övervaka ett stort område. Både för vilt och för att exempelvis kunna hålla koll på sommarstugan från alla möjliga vinklar. Det här är en kamera som kommer med hela 24 MP och har en extern antenn för bättre täckning. Vilket gör att de kan användas nästan överallt.


3-PACK Åtelkamera Boly Guard 584 MMS 24MP

3-PACK Åtelkamera Boly Guard 584 MMS 24MP

3-PACK Åtelkamera Boly Guard 584 MMS 24MP är ett tre pack av riktigt bra kameror som kan använda sig av 4G nätet. Den har 24MP och kan skicka bilderna direkt via epost. Den kommer också utrustad med allt annat man kan förvänta sig av en åtelkamera. Framförallt för dig som vill kunna övervaka flera platser på ett enkelt sätt. Ett perfekt paket som gör det möjligt för dig att alltid hålla koll på det du vill.


Sammanfattning

Den bästa åtelkameran gör det möjligt för dig att följa viltets rutiner men även för att övervaka platser i skogen. Det kan då handla om sommarstugan eller bara att se till att ingen rör något där det är svårt för andra att se. De kan helt enkelt användas på många olika sätt och vis, det är din fantasi som sätter gränserna. Välj bara den åtelkameran som passar för dina behov och din plånbok.

I vårt test blev drömprodukten Game Camera MG883x-MMS-GPRS-14MP-APP+16GB SD Abelcom, mellanprodukten Åtelkamera Boly Guard 584 MP (MMS Kamera) och budgetprodukten Åtelkamera Scout Guard 520. Vi har även en specialare: Åtelkamera Bolyguard MG984G MMS 36MP.

Slutligen har vi två bubblare: 10-PACK Åtelkamera Scout Guard 584 MP och 3-PACK Åtelkamera Boly Guard 584 MMS 24MP.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa åtelkameran.

Vad använder man åtelkameran till?

Den kan användas för att följa viltets rutiner och veta vart de befinner sig. Den kan också användas som övervakningskamera utomhus på platser där det finns mycket skog. Då den enkelt kan kamoufleras i skogsmiljö.

Ska jag kunna styra åtelkameran från telefonen eller datorn?

De flesta åtelkamerorna kommer utrustade med möjligheten att kunna styra dem från en dator eller telefon.

Hur kan jag se bilderna från min åtelkamera?

En del kameror måste du besöka och läsa av deras minneskort. Andra skickar bilderna direkt till din epost eller kan styras via telefonen.

Källor
 • https://www.outnorth.se/albecom/game-camera-mg883x-mms-gprs-14mp-app-16gb-sd
 • https://www.pnjakt.se/art/atelkamera-scout-guard-880-mms-14mp-mms-kamera-omg-leverans-1.php
 • https://www.pnjakt.se/art/atelkamera-scout-guard-520-nyhet.php
 • https://www.pnjakt.se/art/atelkamera-bolyguard-mg984g-mms-36mp-nyhet.php
 • https://www.pnjakt.se/art/10-pack-atelkamera-scout-guard-880-mms-18mp.php
 • https://www.pnjakt.se/art/3-pack-atelkamera-scout-guard-880-mms-14mp-1.php

Skribent

 • Jag brinner för jakt och friluftsliv och har länge jobbat som guide i norra delen av Sverige. Jakt är mitt liv och jag lägger mycket tid och pengar på det och hoppas att jag kan hjälpa mina läsare att hitta rätt produkter eller information om jakt.