Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från PNJakt.

Frågar du oss, och alla andra jägare, är det av högsta prioritet att ha en rejäl och välfungerande viltkyl ståendes i källaren eller garaget. En viltkyl är inte bara nödvändigt för att du ska kunna förvara ditt kött på rätt sätt, utan en viltkyl är också avgörande för din egen säkerhet och renlighets skull. 

Bästa viltkylen
Drömprodukten: Viltkyl LU11000®
Mellanprodukten: Viltkyl LU9000®
Budgetprodukten: Viltkyl LU4500®

Tack vare att en viltkyl är speciellt utformad för att förvara ditt viltkött på bästa möjliga sätt kan du även känna dig säker på att det i kylen håller sig mört, friskt och fräscht. Skadedjur håller sig undan från köttet, samtidigt som odören från köttet håller sig undan från dig. En win win för alla!

Om du har funderat på att skaffa en viltkyl har du hittat till helt rätt ställe. Här tipsar vi nämligen om de absolut bästa viltkylarna på marknaden, just för att du ska kunna hitta en modell som passar dig. Som lyxig drömprodukt tog Viltkyl LU11000® hem vinsten, tätt följd av mellanvinnaren Viltkyl LU9000®.

En något mindre och billigare modell av viltkyl är vår budgetvinnare Viltkyl LU4500®, medan Viltkyl LU10000® är en lite mer udda modell. För att ge ytterligare förslag på viltkylar av hög kvalité har vi även valt ut en bubblare, närmare bestämt Viltkyl LU7000®. Vi hoppas verkligen att du kan få inspiration till att göra ett val här hos oss!


Drömprodukten: Viltkyl LU11000

Viltkyl LU11000 är en väldigt lyxig och exklusiv variant som passar perfekt för dig som är mycket erfaren inom jakten. Kylen rymmer 1500L, där du även kan justera temperatur efter önskat hängning. Hela konstruktionen är av rostfritt stål. Dyr, men bra!


Mellanprodukten: Viltkyl LU9000

Viltkyl LU9000 är en rymlig och robust viltkyl som rymmer det mesta du kan tänkas vilja förvara. Den specifika kontrollen och de två stativen ser till att köttet hängs och mognar perfekt. Kommer med säkert lås för trygg hantering. 


Budgetprodukten: Viltkyl LU4500

LU4500 är en mycket prisvärd viltkyl av hög kvalité. Trots att du här bara får plats med 1-2 djur känns den mycket rejäl, trygg och tålig, vilket underlättar användning och förbättrar resultaten. Kylen drar heller inte så mycket ström, trots justeringar av temperatur. 


Specialaren: Viltkyl LU10000

Viltkyl LU10000 är inte bara otroligt rymlig och smidig att hantera utan tack vare en kapacitet på 700W är det möjligt att justera kylens temperatur till önskad grad på bara 20 minuter. Det är unikt, och coolt, om du frågar oss!


Våra bästa viltkylar

Drömprodukten: Viltkyl LU11000

Viltkylen LU11000 är en riktig bjässe! Trots att den kommer till ett väldigt högt pris anser vi att kylen i sig är mycket prisvärd då den både är väldigt stor, tålig och lätt att hantera. Denna modell rymmer hela 1500L, vilket innebär att det finns plats för upp till 6 hjortar eller 3-4 vildsvin – så bra!

Dessutom är kylen lätt att handskas med och rengöra efter användning, det tack vare konstruktionen av rostfritt stål med slät yta. Temperaturen kan justeras mellan 0- 15 grader beroende på vad som passar dig och din hängning. Med andra ord en riktigt rejäl viltkyl som garanterat gör det jobb du önskar.


Mellanprodukten: Viltkyl LU9000

Är du på jakt efter en rymlig, men samtidigt inte allt för stor viltkyl? Kolla då inte den här snygga modellen LU9000! Här får du nämligen plats med upp till 4 hjortar eller 2 vildsvin, vilket många gånger är helt lagom efter ett par jaktpass. Med denna storlek är den även relativt smidig att placera i hemmet eller källaren utan att ta plats från allt annat. 

Det som dock är lite extra bra med just den här kylen är att den kommer med en specifik kontroll, som gör att du kan ställa in temperaturen på mellan 5-24 grader. Det, i kombination med två stadiga stativ, gör att hängning såväl som mognad blir perfekt. Dessutom kommer den med ett säkert lås. 


Budgetprodukten: Viltkyl LU4500

Att hitta en riktigt bra, smidig och samtidigt rejäl viltkyl till ett rimligt pris kan vara svårt. Därför har vi valt ut den här modellen, LU4500, som mycket prisvärd budgetvinnare. Denna variant rymmer däremot bara 1-2 djur, vilket kanske inte räcker för alla. 

Men, om du är nybörjare eller om du bara vill ha en mindre kyl som ett komplement är detta en perfekt investering. Tack vare automatisk avtorkning behöver du inte oroa dig för att köttet blir förstört. Kylen är dessutom mycket ekonomiskt när det kommer till strömförbrukning, det trots att du kan ändra temperaturen som du vill. Det finns även ett stativ för 150kg. 


Specialaren: Viltkyl LU10000

Det finns en väldigt framstående anledning till att vi valde just LU10000 som vår specialare i testet av bästa viltkyl. Den anledningen är att denna viltkyl har en enorm kapacitet på 700W. Och vad innebär det? Jo, att kylens temperatur kan justeras och ställa sig rätt på endast 20 minuter – det är verkligen så snabbt!

På så sätt är det möjligt för dig att med denna kyl förvara ditt kött på absolut bästa sätt. Utöver det är kylen i sig väldigt rymlig då det finns ca 1250L utrymme att ta av. Det i kombination med en höjd på 193cm och helt släta ytor möjliggör för dig att hänga upp till 6 hjortar eller 4 vildsvin. Trots högt pris är denna unika viltkyl helt värt det, för du får verkligen allt och lite till. 


Våra bubblare

Viltkyl LU7000

Som utmanare till våra vinnare och favoriter valde vi denna viltkyl, LU7000. Det beror inte minst på att just den här modellen är väldigt stor och rymlig, samtidigt som dess släta, tåliga konstruktion ger bästa möjliga förutsättningar för bra lagring. 

Även denna modell har den speciella kontrollen och två stativ som ser till att köttet både hängs och mognar perfekt, oavsett vilket djur det gäller. Kylen kommer även med ett lås samt ett dörrstopp för ännu smidigare hantering. Lätt att rengöra är den också! 

Sammanfattning

För dig som är seriös när det kommer till jakten är det rent ut sagt ett måste att ha en rejäl och rymlig kyl till förvaring av köttet. Med en viltkyl får du inte bara gott om plats att hänga dina byten på, utan kylen ser även till att ditt kött hängs och mognar perfekt. Samtidigt skyddas det från ohyra, medans du själv skyddas från stanken och synen av köttet.

En viltkyl är även specifikt utformad för att ta hand om själv, därav att de flesta modeller kommer i en slät design av stål. På så sätt är kylen lätt att rengöra och handskas med, utan att du riskerar köttets kvalité. Det finns viltkylar av alla olika slag för att du ska kunna hitta en favorit. 

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa viltkylen.

Varför ska jag investera i en viltkyl?

Utöver att en viltkyl möjliggör säker och trygg förvaring av ditt viltkött är en viltkyl också specifikt utformad för att ge bästa möjliga mognad åt köttet – temperatur och torkningsprocess ställer du in själv. 

Tack vare att de flesta modeller kommer i ett slätt, rostfritt och tåligt material, samt med ett tryggt lås, är det smidigt för dig att placera kylen och ditt kött var du vill utan att det påverkas av omgivningen utifrån. Dessutom är de lätta att rengöra och behändiga att hantera. 

Vilken viltkyl ska jag välja som nybörjare?

Om du är ny på det här med jakt och förvaring av kött är det absolut bästa alternativet att välja någon av våra budgettips. I början är det inte nödvändigt att gå all in på utrustningen, utan istället är det bättre att du jobbar dig uppåt successivt för att samtidigt lära dig. 

Vilken kyl är bäst för mig? 

Utgå från användningsområde, behov och förutsättningar när du gör ditt val av viltkyl. En modell som passar bäst för en person kanske inte alls passar lika bra för en annan – där kan såväl jakt som utrymme och erfarenhet vara avgörande. Ta del av vår köpguide om bästa viltkyl för att få inspiration!

Källor
  • https://www.pnjakt.se/art/viltkyl-lu11000.php
  • https://www.pnjakt.se/art/kylrum-lu9000.php
  • https://www.pnjakt.se/art/kylrum-lu4500-1.php
  • https://www.pnjakt.se/art/kylrum-lu10000.php
  • https://www.pnjakt.se/art/kylrum-lu7000.php

Skribent

  • Jag brinner för jakt och friluftsliv och har länge jobbat som guide i norra delen av Sverige. Jakt är mitt liv och jag lägger mycket tid och pengar på det och hoppas att jag kan hjälpa mina läsare att hitta rätt produkter eller information om jakt.