Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från PNJakt.

Om du ofta är ute i naturen, eller om du gillar att jaga så kan det verkligen vara en god idé att investera i en jaktstol. Med en jaktstol är det nämligen möjligt att på ett smidigt och bekvämt sätt ta mig sig en behändig stol som du sen kan sitta riktigt skönt på. Detta är speciellt bra om du ofta är ute på längre pass eller vill kunna ta långa pauser i naturen. 

Till skillnad från en stolsryggsäck med inbyggd sits är en jaktstol en ”riktig” stol av lite högre höjd, det vill säga en stol där du kan sitta precis som vanligt. Packar du med dig en riktigt bra jaktryggsäck, följt av ditt favoritvapen och en jaktstol ska du se att du har ett komplett kit för att kunna vara ute i princip hur länge som helst. 

Beroende på vad du själv är ute på för äventyr och jaktmässiga aktiviteter i naturen kan olika jaktstolar göra sig olika bra. För att hjälpa dig hitta den bästa jaktstolen har vi samlat våra favoriter på ett och samma ställe. Swivel Tri Stool Primos är vår lyxiga men riktigt hållbara drömprodukt, följt av Foldable One Leg Stool Urberg som gör sig perfekt som mellanvinnare.

Ett riktigt prisvärt alternativ är vår budgetfavorit Tripod Stool Arctic Tern, medan Tripod Stool 50 cm Grey Oak är en specialare som sticker ut. Till råga på dessa favoriter har vi samlat ett par bubblare av jaktstolar; Comfort 75 cm Walkstool, Alu Folding Stool Arctic Tern och Tripod Stool 70 cm Grey Oak. Vi önskar dig stort lycka till i jakten om att hitta rätt jaktstol! 


Drömprodukten: Swivel Tri Stool Primos

Vill du investera i en riktigt exklusiv, men samtidigt otroligt välgjord och hållbar jaktstol kan Swivel Tri Stool från Primos passa perfekt! Stolen är inte bara väldigt behändig och smidig att hantera, utan den kan även snurra 360 grader. Ett plus för dess tysthet! 


Mellanprodukten: Foldable One Leg Stool Urberg

Här får du en otroligt behändig jaktstol från Urberg. Deras modell Foldable One Leg Stool är, precis som namnet utlovar, en enbensstol som kan fällas ihop vid behov. På så sätt tar den lite plats, är praktisk att bära och kan anpassas efter olika aktiviteter. Riktigt prisvärd!


Budgetprodukten: Tripod Stool Arctic Ternmfire

Tripod Stool från Arctic Tern är en mycket prisvärd jaktstol utformad i en smidig modell. Kombinationen av en lättviktig stålram och ett slittåligt material innebär att denna jaktstol håller sig hel och fin i princip oavsett vad den utsätts för. Hopfällbar, och även rätt snygg.


Specialaren: Tripod Stool 50 cm Grey Oak

Om du vill investera i en något unik variant av jaktstol bör du kolla in den här modellen från Grey Oak. Deras modell Tripod Stool är nämligen utformad med sits i läder och ben i trä – så snyggt och häftigt! Trots det är den fällbar och rätt smidig. 


Våra bästa jaktstolar

Drömprodukten: Swivel Tri Stool Primos

Swivel Tri Stool från Primos är utan tvekan en av de mest praktiska, funktionella och även exklusiva versionerna av jaktstol vi stött på. Och det har inte bara med dess höga pris att göra! Utan här får du en jaktstol som kan användas av i princip alla, och tas med på alla äventyr. 

Det tack vare att den kan justeras på höjden och snurra i 360 grader – båda manövreringarna sker smidigt och tyst för bästa möjliga upplevelse även vid intensiva jaktmöten. Samtidigt kan benen fällas ihop för att stolen ska vara behändig att bära med sig. Stolen tål ändå 136kg. 

Vi tycker också att designen gör sig mycket bra för naturen då den lätt smälter in! Väljer du att investera i denna stol kan du vara säker på att den håller i år och dar, samt att du kommer få väldigt stor användning av den. 


Mellanprodukten: Foldable One Leg Stool Urberg

När det kommer till behändiga, smidiga och lätthanterliga jaktstolar har vi ärligt talat inte hittat en modell som är bättre än den här från Urberg. Urberg Foldable One Leg stool är nämligen speciellt framtagen för att ta så lite plats som möjligt, såväl i packningen som om du bär den separat.

Det har de lyckats uppnå genom att de skapat en enbensstol, som både kan fällas och placeras väldigt stabilt på olika platser. Tack vare att höjden kan justeras i 6 lägen är den även väldigt enkel att anpassa efter behov. Att vandra, jaga eller ge sig ut på vildmarksäventyr är inte en match med denna! Stolen har även ett kamerafäste. Allt detta för ett superbra pris! 


Budgetprodukten: Tripod Stool Arctic Ternmfire

Att vi valde just denna modell av jaktstol, Tripod Stool från Arctic Tern beror framförallt på att du här får en riktigt bra och behändig jaktstol till ett väldigt billigt pris. Med andra ord är det perfekt för dig som vill ha en släng och däng stol för festivaler, jakt och påfrestande äventyr.

Det bästa med stolen är dock att den, trots det låga priset, är utformad för att vara väldigt tålig. Det har de lyckats uppnå tack vare en kombination av stålram och ett slitstarkt polyestermaterial. 

Samtidigt är stolen lättviktig, enkel att fälla ihop och smidig att bära med sig, och så tål den även en hel del vikt (100kg). Du får helt enkelt det du behöver till ett väldigt bra pris!


Specialaren: Tripod Stool 50 cm Grey Oak

För dig som gillar snygga och stilrena saker kan denna coola jaktstol verkligen vara något för dig. Grey Oaks Tripod Stool är nämligen en jaktstol gjord med en sits i brunt läder, som i sin tur är fäst på ben av trä. Det är med andra ord mer av en ”riktig” stol i jämförelse mot många andra modeller.

Men, låt det inte lura dig – trots en väldigt äkta och snygg design känns jaktstolen smidig att använda i de allra flesta situationer. Den är inte optimal i allt för leriga, våta eller påfrestande väder, men annars funkar den super. 

Själva stolen kan även fällas för smidigare hantering, transport och förvaring. Det enda du måste vara beredd på här är att stolen väger lite mer än många andra varianter, samt att den inte står lika stadigt. Men annars är den toppen, och inte särskilt dyr heller!


Våra bubblare

Comfort 75 cm Walkstool

Comfort 75cm Walkstool är specifikt utformad för att vara så smidig som möjligt att bära med sig. Därmed är stolen rätt lättviktig, liten och kompakt i sin design, samtidigt som den även kan fällas ihop med bara en hand för att snabbt få plats i väskan. 

Däremot är denna modell av jaktstol väldigt, väldigt tålig och robust. Stolen klarar nämligen att bära hela 250kg, vilket gör att i princip vem som helst kan använda stolen. Och det var som helst – för jakt, fiske, arbete, konsert eller på äventyret. Tack vare att dess ben fälls ut separat står den även mycket stadigt. Något dyr, men så bra. 


Alu Folding Stool Arctic Tern

Ytterligare en variant av jaktstol från Arctic Tern, men denna gång i modellen Alu Folding Stool. Precis som namnet utlovar är den här stolen tillverkad för att vara så smidig och lätthanterlig som möjligt, och det då med en smart hopfällningsfunktion. 

I kombination med att stolen endast väger 600g, och redan från början är rätt kompakt, innebär det att jaktstolen kan bäras med oavsett var du ska gå och vad du ska göra. Trots det kommer denna modell i en stadig, tålig och slitstark design som står stadigt. Dessutom är den så billig! 


Tripod Stool 70 cm Grey Oak

Om du föll pladask för vår specialare Tripod Stool 50cm från Grey Oak, men samtidigt känner för att investera i en något lite högre jaktstol, kan vi utan tvekan utnämnda denna modell till din favorit. Det här är nämligen exakt samma jaktstol, bara att den är 70cm istället för 50cm. 

Tripod Stool från Grey Oak är alltså, precis som vår specialare, en väldigt snygg jaktstol med en sits av läder och ben av trä. Trots att den väger en del och inte tål allt för mycket känns den praktisk att ha med sig då den är hopfällbar, rejäl och hållbar. Prisvärd är den också! 

Sammanfattning

Oavsett om du ska ge dig ut på fiske, jakt, vandring eller andra naturmässiga expeditioner kan en jaktstol vara en riktigt bra investering. Inte bara erbjuder jaktstolen dig att sitta bekvämt och stadigt under ditt pass eller dina pauser, utan stolen i sig är även väldigt tålig och hållbar och kan därmed tas med på de flesta äventyr. 

De kan utan problem även tas med till stranden, till en festival eller till parken då du på ett smidigt och behändigt sätt vill ha möjligheten att sitta på en skön stol. Självklart finns det mängder av olika jaktstolar att välja mellan för dig som är intresserad av att göra en sådan investering – ta hjälp av vår köpguide för att hitta din favorit! 

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa jaktstolen.

Varför ska jag investera i en jaktstol?

Med en jaktstol är det alltid möjligt för dig att fälla ut en riktigt bekväm, stadig och anpassningsbar stol under äventyr och naturexpeditioner. Jaktstolar är väldigt smidiga att bära med sig samtidigt som de tål det mesta. 

Stolarna passar även lika bra att använda då du ska ut och fiska eller jaga som då du ska på en festival eller gå ner till stranden. Det finns så många olika modeller att välja mellan att du utan tvekan kan hitta en som är perfekt för dig! 

Hur vet jag vilken jaktstol som passar mig bäst?

För att hitta den bästa jaktstolen för dig är det viktigt att du anpassar ditt val efter det du vill använda stolen till. Det vill säga, ska du ut och jaga eller fiska kan det vara bra att välja en mer stadig, tålig och rejäl stol som står bra men som samtidigt är tyst. 

Ska du ut på långa expeditioner och äventyr bör du välja en som är lätt, smidig och hopfällbar. För dig som vill kunna ta med stolen lite överallt kan det vara bra att välja en ”neutral” modell som funkar för det mesta. Ta inspiration från vår köpguide för att se vad som kan passa dig. 

Varför är vissa jaktstolar så dyra, och andra så billiga?

Somliga jaktstolar är dyrare än andra då de är tillverkade av mer hållbara, tåliga och kvalitativa material. Priset kan såklart även ha att göra med vilken tillverkare som gjort dem, samt vad de är avsedda att användas för. Däremot behöver de dyraste modellerna inte alltid vara bäst!

Källor
  • https://www.outnorth.se/primos/swivel-tri-stool#Camouflage
  • https://www.outnorth.se/urberg/foldable-one-leg-stool#Red
  • https://www.outnorth.se/grey-oak/tripod-stool-50-cm#DarkBrown
  • https://www.outnorth.se/arctic-tern/tripod-stool#Green
  • https://www.outnorth.se/walkstool/comfort-75-cm#
  • https://www.outnorth.se/arctic-tern/alu-folding-stool#SilverNavy
  • https://www.outnorth.se/grey-oak/tripod-stool-70-cm#DarkBrown

Skribent

  • Jag brinner för jakt och friluftsliv och har länge jobbat som guide i norra delen av Sverige. Jakt är mitt liv och jag lägger mycket tid och pengar på det och hoppas att jag kan hjälpa mina läsare att hitta rätt produkter eller information om jakt.