Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från PNJakt & Outdoorexperten.

För att jakten ska bli riktigt lyckad med hjälp av dina hundar behöver du självklart den bästa hundpejlen. Det gör att du enkelt kan hålla koll på dina hundar mitt under jakten och på det sättet spåra upp vart de befinner sig. Man ska nämligen inte underskatta hur mycket det påverkar i slutändan. Det handlar helt enkelt om att göra det man kan för att lyckas med att hitta fram till det man behöver. Vilket man aldrig ska underskatta när det gäller en jakt. På samma sätt som man använder en jaktradio för att hålla koll på vart de andra i jaktlaget befinner sig, använder man sig av en hundpejl på samma sätt. Den bästa hundpejlen kan hålla koll på flera hundar samtidigt.

Att jaga kräver trots allt en massa verktyg och hjälpmedel. En ljuddämpare kan göra en väldigt stor skillnad för att inte skrämma bort viltet när man skjuter. Något som trots allt kan vara en viktig bit när man ska jaga. Det handlar helt enkelt om att göra saker och ting på rätt sätt. Med den bästa hundpejlen kan man vara säker på att man slipper en massa krångel och problem. Något som trots allt är det allra viktigaste.

I vårt test blev drömprodukten Garmin Alpha 200i + T5 Paket, mellanprodukten Garmin Alpha 50 + T5 “Nordic” och budgetprodukten WeHunt GPS II Hundpejl. Vi har även en specialare: WeHunt GPS Plus.

Slutligen har vi fyra bubblare: Halsband Tracker Supra Easy, Garmin eTrex 22x, Garmin Alpha 100 + T5 “Nordic” och Garmin Alpha 200i.


Drömprodukten: Garmin Alpha 200i + T5 Paket

Garmin Alpha 200i + T5 Paket

Garmin Alpha 200i + T5 Paket ger dig ett helt paket både med en handhållen enhet och en GPS du sätter på din hund. Perfekt för dig som vill ha den bästa hundpejlen.


Mellanprodukten: Garmin Alpha 50 + T5 “Nordic”

Garmin Alpha 50 + T5 "Nordic"

Garmin Alpha 50 + T5 “Nordic” kommer med ett halsband för hunden och en handhållen enhet som gör att du kan hitta hunden snabbt och har även skalligenkänning.


Budgetprodukten: WeHunt GPS II Hundpejl

WeHunt GPS II Hundpejl

WeHunt GPS II Hundpejl har obegränsad räckvidd inom hela EU då den här hundpejlen är GSM baserad och väger enbart 39 gram.


Specialaren: WeHunt GPS Plus

WeHunt GPS Plus

WeHunt GPS Plus är en 100% svensktillverkad hundpejl som använder sig GPS för att uppdatera hundens position.


Våra bästa ficklampor

Drömprodukten: Garmin Alpha 200i + T5 Paket

Garmin Alpha 200i + T5 Paket

Garmin Alpha 200i + T5 Paket är ett helt perfekt paket för dig som behöver den bästa hundpejlen. Ett kitt som består av både halsbandet som spårar hunden och en handhållen enhet för att du ska kunna se positionen. Det är trots allt viktigt att välja en hundpejl som passar för just dina behov och som snabbt och enkelt går att använda. För det är något som man inte ska underskatta värdet av. Det handlar trots allt om att inte underskatta hur mycket smidigare jakten kan bli med hjälp av den bästa hundpejlen.

Information om produkten:

 • Ansluter via: Blåtand, ANC och WiFi
 • Kommer med förladdade kartor
 • Vikt: 280 gram
 • Har livetrack

Det här är trots allt ett riktigt bra alternativ för dig som vill kunna använda hunden i jakten på ett effektivt sätt. Dock passar det också som ett sätt att veta vart hunden finns någonstans. En hundpejl som fungerar när du behöver den utan några som helst problem.


Mellanprodukten: Garmin Alpha 50 + T5 “Nordic”

Garmin Alpha 50 + T5 "Nordic"

Garmin Alpha 50 + T5 “Nordic” är den nya generationen av hundspårning med skallavkänning och har även en snabbare platsuppdatering. Vilket gör att du kan se hundens position mer eller mindre i realtid. Något som verkligen underlättar markant för dig som vill kunna hålla koll på hunden under jakten och inte missa vart viltet befinner sig. Det är trots allt anledningen till att man använder sig av en hundpejl. Att man på det sättet kan veta precis vart hunden befinner sig och när det används inom jakten blir allt mycket smidigare. Du behöver inte längre leta runt för att hitta din hund utan du kan enkelt se det på handenheten.

Information om produkten:

 • Vikt: 260 gram
 • Upp till 20 timmars batteritid
 • IPX7 klassning
 • Förladdade kartor
 • Skärmstorlek: 2,6 tum

Ett bra alternativ för dig som vill kunna spåra din hund och utan att göra det krångligt. Du kan använda handenheten direkt efter att du öppnat upp paketet och allt laddats. Något som gör att du inte behöver tänka på andra sätt att följa din hund på. Istället har du alltid möjligheten att använda paketet direkt.


Budgetprodukten: WeHunt GPS II Hundpejl

WeHunt GPS II Hundpejl

WeHunt GPS II Hundpejl är en liten GSM baserad hundpejl som gör att du kan följa din hund över hela EU. Den väger enbart 39 gram och kommer med ett fabriksmonterat SIM kort som väljer den bästa operatören automatiskt. Du kan välja att skaffa ett obegränsat dataabonnemang som gör det möjligt att alltid följa hunden på ett enkelt sätt. Det är trots allt viktigt att du kan känna att du har möjligheten att faktiskt använda dig av hundpejlen på bästa sätt och vis. Du kan även ringa upp hunden om du vill.


Specialaren: WeHunt GPS Plus

WeHunt GPS Plus

WeHunt GPS Plus kommer med en obegränsad räckvidd inom hela EU/ESS och är 100% svensktillverkad. Något som gör att du alltid har möjligheten att spåra din hund på ett effektivt sätt. Den kommer med trådlös laddning och en lång batteritid. Den väger 176 gram och är därmed ganska lätt och påverkar därmed inte hunden alls. Du har möjligheten att ringa upp enheten och den är självklart vattentät.

Ett alternativ som ser till att du alltid har möjligheten att spåra vart din hund befinner sig. Även om du befinner dig i ett annat land. Vilket gör det till ett otroligt effektivt sätt att alltid veta vart någonstans din hund är.


Våra bubblare

Halsband Tracker Supra Easy

Halsband Tracker Supra Easy

Halsband Tracker Supra Easy tar din jaktupplevelse till en helt ny nivå genom att använda sig av både 2G och 3G nätet. Det gör att du redan från början kan använda dig av den här hundpejlen för att spåra din hund. Den kommer självklart med ett SIM kort som gör allt mycket enklare och smidigare. Använder sig av både GPS och GLONASS för att du ska få en tillförlitlig positionering på din hund. Positionen kan uppdateras nedtill var annan sekund. För att du alltid ska vara säker på att du vet precis vart hunden befinner sig. Den väger inte mer än 225 gram och är därmed enkel för din hund att bära omkring.


Garmin eTrex 22x

Garmin eTrex 22x

Garmin eTrex 22x 22x är en handenhet som ser till att du alltid kan hålla koll på vart hunden befinner sig i realtid. Den kommer med förladdade kartor och kan om du har ett abonnemang visa satellitbilder. Vilket gör allt mycket enklare för att verkligen kunna spåra precis vart hunden befinner sig. Det är trots allt viktigt att inte underskatta hur mycket enklare det blir med hjälp av den bästa hundpejlen. Självklart har den stöd för både GPS och GLONASS för en bättre positionering.


Garmin Alpha 100 + T5 “Nordic”

Garmin Alpha 100 + T5 "Nordic"

Garmin Alpha 100 + T5 “Nordic” är ett kitt som består både av ett halsband och en handenhet för att du ska kunna hålla koll på vart hunden befinner sig. Du kan enkelt läsa av kartorna på den stora skärmen och du kan även hålla koll på vart andras hundar befinner sig. På det här sättet behöver det inte vara svårt att veta vart hela jaktlagets hundar befinner sig. Du kan använda dig av de här enheterna även när det regnar då de är vattentäta. Vilket underlättar markant och gör allt mycket smidigare. Då man även vill kunna jaga trots att det regnar.


Garmin Alpha 200i

Garmin Alpha 200i

Garmin Alpha 200i är en riktigt bra hundpejl som gör det möjligt att spåra hunden utan en massa krångel. Det är en handhållen enhet med en kapacitetsskärm som gör den enkel att läsa även i solljus. Med det globala IRIDIUM satellitnätverket behöver du inte heller förlita dig på telefonens täckning. Vilket gör det smidigt och enkelt att använda det här alternativet. Något som också påverkar dina möjligheter att alltid hålla koll på din hund, i alla väder och områden.


Sammanfattning

Att välja den bästa hundpejlen gör det enklare för dig att använda hunden i jakten. Det är trots allt viktigt att hålla koll på vart hunden är någonstans. För då vet du också vart viltet befinner sig. Det är bakgrunden till att vi i vårt test tittat närmare på de olika hundpejlarna. Välj det alternativet som passar för dina behov och din plånbok.

I vårt test blev drömprodukten Garmin Alpha 200i + T5 Paket, mellanprodukten Garmin Alpha 50 + T5 “Nordic” och budgetprodukten WeHunt GPS II Hundpejl. Vi har även en specialare: WeHunt GPS Plus.

Slutligen har vi fyra bubblare: Halsband Tracker Supra Easy, Garmin eTrex 22x, Garmin Alpha 100 + T5 “Nordic” och Garmin Alpha 200i.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa hundpejlen.

Hur använder man en hundpejl?

Det finns ett halsband du sätter på hunden och sedan använder du dig av en handhållen enhet eller din mobil för att spåra vart hunden befinner sig.

Är det viktigt att använda en hundpejl i jakten?

Om du idag använder dig av dina hundar när du jagar, kan det verkligen göra det enklare och smidigare för dig. Du vet precis vart hundarna befinner sig och därmed även följa med i jakten på ett betydligt bättre sätt.

Vilken hundpejl passar för mig?

Det är svårt att säga utan du måste själv tänka ut dina behov och välja en hundpejl som uppfyller dem.

Källor
 • https://www.outdoorexperten.se/p-66250-garmin-alpha-200i-t5-paket.aspx
 • https://www.outdoorexperten.se/p-36647-garmin-alpha-50-t5-mini-paket.aspx
 • https://www.pnjakt.se/art/wehunt-gps-hundpejl.php
 • https://www.pnjakt.se/art/wehunt-gps-plus-1.php
 • https://www.pnjakt.se/art/halsband-tracker-supra-easy-nyhet.php
 • https://www.pnjakt.se/art/garmin-etrex-22x.php
 • https://www.pnjakt.se/art/garmin-alpha-100-t5.php
 • https://www.outdoorexperten.se/p-66249-garmin-alpha-200i.aspx

Skribent

 • Jag brinner för jakt och friluftsliv och har länge jobbat som guide i norra delen av Sverige. Jakt är mitt liv och jag lägger mycket tid och pengar på det och hoppas att jag kan hjälpa mina läsare att hitta rätt produkter eller information om jakt.