Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från PNJakt & Outnorth.

Att jaga och att använda vapen är roligt, spännande och är för många väldigt viktigt men man behöver då det bästa hörselskydd man kan hitta. Vapen är högljudda och man kan inte komma ifrån att det faktiskt är något som i längden kan påverka ens hörsel. Du vill nämligen inte stå där och upptäcka att din hörsel blivit sämre, enbart för att du inte använt hörselskydd. För man ska verkligen inte underskatta hur mycket det påverkar. Det handlar trots allt om att göra saker och ting på ett bra och samtidigt effektivt sätt. Något som också kräver att du använder dig av hörselskydd, då dessa skyddar dig mot skadliga ljud. En jägare måste trots allt inte bara ha ett kikarsikte utan även mycket annat.

Framförallt är det dock ett hörselskydd som du behöver då det påverkar mycket mer än du kan tro att det ska göra. Att använda en jaktradio kan underlätta att hålla kommunikationen men om du då inte hör för att din hörsel blivit förstörd, är den ganska irrelevant. Se därför till att du väljer ut det bästa hörselskydd du kan hitta. Då det ser till att du får en roligare och mer spännande jaktupplevelse.

I vårt test blev drömprodukten Peltor WS Alert XPI APP Hjässbygel, mellanprodukten Sordin PRO-X LED och budgetprodukten Albecom Ear Protection 308e-v3. Active. Vi har även en specialare: Peltor Level Earplug LEP-200EU Öronproppar.

Vi har även fyra bubblare: Champion Vanquish Elektroniska Hörlurar, Sordin Supreme Pro X, Peltor Sporttac och Peltor Protac Hunter.

Läs igenom hela guiden för att ta reda på vilket hörselskydd som skulle passa just dig och din plånbok. Vi är övertygade om att du kommer hitta några du gillar. 🎧 🎧 🎧


Drömprodukten: Peltor WS Alert XPI APP Hjässbygel

Peltor WS Alert XPI APP Hjässbygel

Peltor WS Alert XPI APP Hjässbygel ger dig möjligheten att få skyddet du behöver samtidigt som du kan använda bluetooth för att prata i mobilen samtidigt.


Mellanprodukten: Sordin PRO-X LED

Sordin PRO-X LED

Sordin PRO-X LED är svensktillverkade hörselskydd som låter dig koppla hörlurarna och mikrofonen direkt till mobilen för att prata samtidigt som du jagar.


Budgetprodukten: Albecom Ear Protection 308e-v3. Active

Albecom Ear Protection 308e-v3. Active

Albecom Ear Protection 308e-v3. Active förstärker ljud samtidigt som det också skyddar dina öron mot skadliga ljud. En grym feature med produkten är att du kan koppla hörselskydden direkt till mobilen.


Specialaren: Peltor Level Earplug LEP-200EU Öronproppar

Peltor Level Earplug LEP-200EU Öronproppar

Peltor Level Earplug LEP-200EU Öronproppar är uppladdningsbara öronproppar som skyddar dina öron och har en förstärkande effekt på en del ljus och dämpande för andra.


Våra bästa hörselskydd

Drömprodukten: Peltor WS Alert XPI APP Hjässbygel

Peltor WS Alert XPI APP Hjässbygel

Peltor WS Alert XPI APP Hjässbygel är vår absoluta drömprodukt som du enkelt kan använda i bullriga miljöer och där du behöver skydda din hörsel. Det är trots allt viktigt att du får det skyddet du behöver när du skjuter eller jagar. Du kan koppla hörselskyddet direkt till din mobil via bluetooth men också prata med en bullerdämpande mikrofon. Vilket trots allt påverkar markant när du vill kunna kommunicera även när miljön runt omkring dig är bullrig eller högljudd. För det är något du verkligen inte ska underskatta värdet av.

Det här hörselskyddet har även inbyggd FM radio för att du ska kunna lyssna på radio om det passar dig bättre. Ett alternativ som passar i alla situationer där du behöver skydda din hörsel. Inte bara under jakt och övningsskytte utan även på byggarbetsplatser och liknande. Det är trots allt viktigt att inte underskatta hur mycket det påverkar att kunna prata med andra när det behövs. Utan att buller och andra oljud gör det omöjligt. Kan även ställas in för att du ska kunna höra exempelvis varningar eller larm i omgivningen.


Mellanprodukten: Sordin PRO-X LED

Sordin PRO-X LED

Sordin PRO-X LED är ett svensktillverkat hörselskydd med två vattentäta mikrofoner och som kan kopplas till mobilen via AUX ingång eller 3,5 mm. Det gör att dessa hörselskydd kan användas i kombination med jaktradio, hundpejl eller något annat. Skydden är utvecklade för militären och håller därmed en väldigt hög standard. Vilket garanterar att du skyddar din hörsel samtidigt som du också kan höra omgivningens ljud om det behövs. För det är en grundläggande funktion bland hörselskydd. Att du kan höra varningar och andra liknande signaler.

Med två stycken AAA batterier har du omkring 600 timmars användning av de här skydden.  Ett riktigt bra alternativ som passar för de flesta situationerna och som även garanterar ett skydd som fungerar när det behövs. Du ska trots allt skydda din hörsel på bästa sätt och vis.


Budgetprodukten: Albecom Ear Protection 308e-v3. Active

Albecom Ear Protection 308e-v3. Active

Albecom Ear Protection 308e-v3. Active skyddar dina öron samtidigt som de kan förstärka ljud upp till 5x. Det gör att du kan göra när någon går långt bort men också skydda hörseln vid skott eller buller. Vilket är det allra viktigaste. Du kan använda 3,5 mm uttaget för att koppla hörselskyddet till valfri apparat som stödjer detta. Ett bra budgetalternativ som ser till att du får det skyddet du behöver från oväntade och skadliga ljud.


Specialaren: Peltor Level Earplug LEP-200EU Öronproppar 

Peltor Level Earplug LEP-200EU Öronproppar

Peltor Level Earplug LEP-200EU Öronproppar dämpar höga och bullriga ljud och förstärker dova sådana. Det är perfekt för dig som jagar men också att använda i andra situationer där du behöver ett skydd för hörseln. De laddas upp enkelt och har en driftstid på 16 timmar vilket gör att du kan få precis det skyddet du behöver, även på ett långt jaktpass.

Information om produkten:

 • Laddningsbara
 • Använder NFM för att ta emot ljud
 • Finns en antenn som möjliggör kommunikation
 • Väger nästan ingenting
 • Förstärker svaga ljud och dämpar höga

Våra bubblare

Champion Vanquish Elektroniska Hörlurar

Champion Vanquish Elektroniska Hörlurar

Champion Vanquish Elektroniska Hörlurar är från grunden designade för skytte och det möjliggör att du alltid kan känna att du är skyddad på skyttebanan. De ger dig en optimal balans av komfort och ljudreducering. För det är trots allt viktigt att du kan känna att du har precis det skyddet du behöver när du använder ett vapen. Det här alternativet har en driftstid på 100 timmar och drivs av 2st AAA batterier. Den kan dämpa ljud med 22db och förstärka ljud upp till 3x. Vilket kan vara viktigt under jakt.


Sordin Supreme Pro XVitamix Ascent A2500 Skiffer

Sordin Supreme Pro X

Sordin Supreme Pro X ger dig precis det hörselskydd du behöver som är både optimalt och bekvämt. Det finns en AUX ingång men även 3,5 mm kabel som ingår för att kunna koppla hörselskydden till mobil eller jaktradio. Du får med hjälp av det här alternativet det skydd du behöver som också är helt vattentätt med IP-67 standard. Har en hög ljudåtergivning som passar för alla situationer och förstärker ljudet när det behövs på ett naturligt sätt. Vilket gör det här till hörselskydd som lämpar sig väl vid både jakt och skytte. Det är trots allt viktigt att du använder dig av rätt skydd när det behövs.


Peltor Sporttac

Peltor Sporttac

Peltor Sporttac ger dig en driftstid på 600 timmar och du får både ljudreducering och förstärkning beroende på ljudet. Det innebär att du kan höra dova ljud på ett bra sätt men reducerar högt och bullriga ljud. Du upptäcker snabbt att det här är en kompanjon på jakten du inte vill vara utan. För det är ett bra alternativ som passar för de flesta. Märket Peltor är dessutom välkänd och garanterar att du känner att du får det skyddet du behöver.

Underskatta inte hur viktigt det är att skydda hörseln när du använder vapen. Det kan nämligen göra en väldigt stor skillnad i slutändan.


Peltor Protac Hunter

Peltor Protac Hunter

Peltor Protac Hunter är framtagna specifikt för jakt och är av samma märke som många andra av de produkterna du hittar i vårt test. Ett bra alternativ som möjliggör medhörning men även ljudreducering efter behov. Det finns en 3,5 mm ljudingång som låter dig koppla hörselskydden till din mobil eller jaktradio. Vilket ser till att du kan hålla kontakten med de andra i ditt jaktlag på ett bra sätt. Ett hörselskydd som minskar skadliga ljud från att höras alldeles för högt.


Sammanfattning

Att välja de bästa hörselskydd som finns på marknaden är viktigt och därför är det en bra början att gå igenom vårt test. Du kommer snabbt att upptäcka att det finns många skillnader mellan de produkterna även om grundfunktionen är densamma. Dock är det viktigt att du väljer det alternativ som bäst passar för dig och din plånbok. Det gör nämligen att du får precis det hörselskydd du behöver. Alla produkter som du hittar i vårt test är sådana som passar för nästan alla situationer och behov.

I vårt test blev drömprodukten Peltor WS Alert XPI APP Hjässbygel, mellanprodukten Sordin PRO-X LED och budgetprodukten Albecom Ear Protection 308e-v3. Active. Vi har även en specialare: Peltor Level Earplug LEP-200EU Öronproppar.

Vi har även fyra bubblare: Champion Vanquish Elektroniska Hörlurar, Sordin Supreme Pro X, Peltor Sporttac och Peltor Protac Hunter.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av det bästa hörselskydd. 🎧🎧🎧

Måste jag använda hörselskydd?

Det finns självklart inga krav på detta men om du vill skydda din hörsel är det ett måste. Dessutom underlättar de flesta alternativen i vårt test kommunikationen i ditt jaktlag.

Vilka hörselskydd är bra?

De hörselskydd som har både ljudreducering och ljudförstärkning är sådana som är bra att använda sig av. Då skyddar de mot skadliga ljud och förstärker dova sådana som kan göra det lättare att fälla ditt byte i slutändan.

Är alla hörselskydd lika bra?

Nej, det finns skillnader mellan de olika alternativen som finns. Vilket gör att du ska se till att välja ut ett alternativ som bäst passar för dig.

Källor
 • https://www.pnjakt.se/art/peltor-ws-alert-xpi-app-hjassbygel.php
 • https://www.pnjakt.se/art/sordin-pro-x-led-1.php
 • https://www.outnorth.se/albecom/ear-protection-308e-v3-active#Green
 • https://www.pnjakt.se/art/peltor-tactical-earplug-lep-200-eu-oronproppar.php
 • https://www.pnjakt.se/art/champion-vanquish-elektroniska-horlurar.php
 • https://www.outnorth.se/sordin/supreme-pro-x#Green
 • https://www.pnjakt.se/art/peltor-sporttac.php
 • https://www.pnjakt.se/art/peltor-protac-hunter.php

Skribent

 • Jag brinner för jakt och friluftsliv och har länge jobbat som guide i norra delen av Sverige. Jakt är mitt liv och jag lägger mycket tid och pengar på det och hoppas att jag kan hjälpa mina läsare att hitta rätt produkter eller information om jakt.