Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Outnorth.

Snöskor är en produkt som de flesta äventyrare kan få stor användning av, det vill säga oavsett om du gillar att hikea, gå på tur, vandra över fjället eller om du vill jaga där det är mycket snö. Med hjälp av ett par snöskor kan du ta dig fram även över de allra djupaste av snölager utan problem, där deras stadiga bas ser till att du kan gå stabilt utan att sjunka ner. 

Bästa snöskorna
Drömprodukten: MSR Evo™ Trail Snowshoes
Mellanprodukten: FÅK Flex Padded Snow Shoe
Budgetprodukten:
FÅK Flex Snow Shoe

Det är med andra ord en uppfinning som kan underlätta väldigt, inte minst för dig som bor på en plats där det ofta är väldigt snöigt. Beroende på vad du ska ge dig ut på för äventyr kan dock olika snöskor passa olika bra – vi har skapat den här just för att hjälpa dig hitta de bästa snöskorna för dig!

Vi har samlat de bästa modellerna i flera olika prisklasser och stilar, med förhoppningen om att även du ska kunna hitta en favorit. Vår drömprodukt blev MSR Evo™ Trail Snowshoes, medan FÅK Flex Padded Snow Shoe blev vår vinnare i mellankategorin. Som vinnare i budgetklassen hittar du den mycket prisvärda modellen FÅK Flex Snow Shoe.

Ett par något unika snöskor, som därmed blev vår specialare, är Tubbs Mountaineer Men’s. utöver våra favoriter och vinnare hittar du ett flertal bubblare, som kanske kan vara en favorit för dig: TSL Kidoo, Symbioz Hyperflex Access, Tubbs Flex Trk Women’s och TSL 227 Escape. Stort lycka till! 


Drömprodukten: MSR Evo™ Trail Snowshoes

Dessa snöskor från MSR passar perfekt för dig som vill satsa på ett par riktigt hållbara, kvalitativa och exklusiva varianter. Inte bara är prislappen rätt hög, utan även prestandan är på topp – denna modell klarar även av svåra terräng och krävande miljöer galant! 


Mellanprodukten: FÅK Flex Padded Snow Shoe

FÅK Flex Padded Snow Shoe är ett par justerbara snöskor utformade för att vara riktigt bekväma att gå i även under längre turer. Tack vare justerbara spännen och ställbart hälstöd är de smidiga att anpassa efter bärare och situation. Relativt lätta och behändiga!


Budgetprodukten: FÅK Flex Snow Shoe

Som budgetvinnare valde vi ytterligare en modell av snöskor från FÅK, men här deras Flex Snow Shoe. Trots att dessa inte är vadderade håller de hög komfort och är enkla att justera efter passform och situation. Dessutom riktigt billiga!


Specialaren: Tubbs Mountaineer Men’s

Gillar du att ge dig ut på fartfyllda äventyr i de allra tuffaste av vildmarker? Då kan dessa snöskor från Tubbs komma riktigt väl till pass! Tubbs Mountaineer är otroligt mångsidiga och kan användas vid i princip alla situationer – de är båda robusta, tåliga, säkra och bekväma. 


Våra bästa snöskor

Drömprodukten: MSR Evo™ Trail Snowshoes

MSR Evo Trail Snowshoes är, precis som namnet utlovar, ett par snöskor som är specifikt utformade för att klara av mer krävande, påfrestande och tuffa miljöer. 

Tack vare en specifik, stabil och vädertålig design kan du utan tvekan använda dessa i alla olika situationer, på alla olika underlag och i alla terränger. Bindningarna av så kallad DuoFit är frostsäkra och står emot alla väder. Dessutom är de behändiga att justera och spänna åt även med vantar – perfekt för vinterlandskapet! 

Konstruktionen med gjutna krokar ser också till att du får riktigt bra grepp i backar och på hala områden. Dess mångsidiga användning är i sig en bidragande faktor till att de är värda en investering, trots ett exklusivt pris. Modellen är också unisex och passar för alla under 80kg


Mellanprodukten: FÅK Flex Padded Snow Shoe

För dig som ställer höga krav på komfort och bekvämligheten kan vi verkligen rekommendera denna modell av snöskor från FÅK. Deras Flex Padded Snow Shoe är nämligen specifikt designade för att vara så bekväma och vänliga för dina fötter som möjligt.

Detta uppnås först och främst genom att såväl hälstöd och spänne över såväl fot som häl kan justeras efter behov, situation och miljö. Skorna är alltså flexibla och lätta att anpassa efter bäraren i fråga. 

Spännena över foten är i sig också vadderade vilket bidrar till ökad komfort bara där. Dessutom är skorna relativt lågviktiga för att vara så behändiga som möjligt att gå med även under längre turer. Oavsett om du ska ut på jakt eller vandring är dessa toppen, och mycket prisvärda. 


Budgetprodukten: FÅK Flex Snow Shoe

Det finns ingen tvekan om att den här modellen av snöskor gör sig riktigt bra för att göra budgetfynd – dessa kommer nämligen till ett otroligt generöst pris, där du trots det får ett par snöskor av hög kvalité och med hög komfort. 

Trots att denna modell inte är vadderad, som vår mellanvinnare, anser vi att dess justerbara detaljer möjliggör hög komfort ändå. Du kan justera såväl spännet över foten som det runt hälen för att få till bästa möjliga passform och omslutning. 

På så sätt är det behagliga att använda oavsett miljö och oavsett bärare. FÅK levererar verkligen när det kommer till funktionella och användarvänliga snöskor för alla!


Specialaren: Tubbs Mountaineer Men’s

Som specialare i testet av bästa snöskor var det en självklarhet att vi skulle välja dessa snöskor, Mountaineer, från Tubbs. Det beror inte minst på att denna modell är skapad för att vara lite extra tålig, lite extra robust och lite extra säker, det vill säga i alla möjliga situationer, miljöer och väder.

Med andra ord passar de här perfekt för dig som gillar att ta sig ut på riktiga äventyr och expeditioner i de tuffaste av terränger. Tack vare skornas ActiveFit-bindning, i kombination med deras Anaconda-skarjärn, finns det ingen situation de inte kan användas i.  

I och med att de är byggda med en så kallad R2 teknik är skorna också väldigt bekväma – foten kan behålla sin naturliga position trots att du går över buckliga snöberg, i vildmarker eller på orörd terräng. På så sätt är de både väldigt bekväma och säkra att använda. Något dyra, men så bra. Och coola! 


Våra bubblare

TSL Kidoo

Som du säkert förstår på namnet så är denna modell av snöskor, TSL Kidoo, specifikt anpassade för barn. Maxvikten här ligger alltså på 30kg, vilket innebär att snöskorna kan användas av barn i flera olika åldrar. De kan användas länge utan att varken säkerhet eller komfort påverkas!

Tack vare att snöskorna är tillverkade i mjukt gummi formar de sig bra efter fötterna utan att upplevas som ostadiga eller svaga. De tre stålspikarna ser till att barnet kan ta sig fram tryggt på de flesta underlag, även i svårare terränger och mer krävande miljöer. En mycket bra modell av snöskor för barn, till ett bra pris. 


Symbioz Hyperflex Access

Här har vi ett par riktigt flexibla och lätta snöskor från TSL. Deras modell Symbioz Hyperflex Access är nämligen skapta för att vara så behändiga och mångsidiga som möjligt, där skorna ska anpassa sig efter miljön och terrängen för att ge bästa möjliga upplevelse. 

Detta innebär också att du som bärare får en otrolig rörelsefrihet, där det i princip inte finns några hinder för vad du kan göra eller vart du kan gå. Med förstärkningar i termoplast får du ett riktigt bra stöd, som också ser till att du kan upprätthålla naturliga steg och rörelser. 

Samtidigt är bindningen flexibel och lätt att justera efter behov, så att du kan få till rätt passform såväl på längden som på bredden. Det finns dock även möjligheten att låsa skorna i ett visst läge. Trots att denna modell är något dyrare anser vi att de är värda varenda krona. 


Flex Trk Women’s

Den här modellen av snöskor är framtagen för kvinnliga äventyrare och jägare, som oavsett miljö och terräng vill ha möjligheten att ta sig fram smidigt och säkert. Tack vare Tubbs FLX Trk och dess mångsidighet kan du använda dessa oavsett vad du ska göra och var du ska gå – de passar bra för såväl utflykter som vandringar och jakt!

Snöskorna är väldigt bekväma att gå i, samtidigt som manövrering och navigation känns riktigt behändig. Du kan alltså ta dig fram överallt utan problem. Med skons ActiveLift- hällift är de även smidiga att justera och erbjuder naturlig rörelse även på ojämna underlag. Maxvikten är också rätt hög trots att skorna i sig inte väger så mycket. 


TSL 227 Escape

TSL Outdoor 227 Esapce kommer göra sig som allra bästa då du ska ut på jakt och är i behov av att bära med dig tunga redskap och packningar. Det då skon i sig är väldigt lätt och smidig att ta sig fram med, samtidigt som de klarar av att bära upp till 136kg.

Du kan alltså ställa rätt höga krav på dessa utan att de sviker dig. Snöskorna kan utan problem användas för jakt och andra äventyr som innebär längre turer och användning. Komforten och flexibilitet är mycket hög i och med bindningen med pumpspänne bak och spännrem över foten. Bindningen i sig är frikopplad för god rörlighet av naturligt slag. 

Vidare är skorna behändiga att justera för att passa bäraren. Med dess 6 ståldubbar och tre fronttaggar kan du också känna dig säker med att skorna bär dig framåt på ett tryggt och stadigt sett på alla underlag – du går ett riktigt bra grepp! Dessutom är de rätt tysta. 


Sammanfattning

För att underlätta för dig då du vill hitta de bästa snöskorna har vi satt ihop en komplett köpguide innehållandes ett flertal av de bästa varianterna, alla i olika stil och av olika modell. Oavsett vad just du är ute efter är det alltså möjligt att hitta en favorit från denna artikel. 

Och vi kan lova dig att det kan vara värt sökandet – i princip alla som gillar äventyr och naturen kan få användning av skorna! Det bästa är att de kan användas under såväl jakt och expeditioner som under vandringar och träning. Med ett par snöskor på fötterna finns det ingen snö som kan stoppa dig för att vandra framåt! 

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av de bästa snöskorna.

Varför ska jag investera i ett par snöskor?

Om det inte redan framkommit så är ett par snöskor en väldigt mångsidig investering som de flesta äventyrare och naturfantaster kan få stor nytta av. Tack vare en rätt stor och stabil bas kan du utan problem gå på de allra djupaste av snöområden, där skorna ser till att du varken sjunker ner eller störs av ojämnt underlag. 

På så sätt är det möjligt för dig att på ett säkert, bekvämt och stadigt sätt fortsätta din vandring även då snön är ett hinder. Ett par snöskor kan användas oavsett om du ska jaga, vandra, göra ett äventyr eller bara vill utforska berget. Med andra ord en väldigt bra investering! 

Vad ska jag basera mitt köp av snöskor på?

För att hitta de bästa snöskorna för dig är det absolut viktigast att du köper ett par som klarar av din vikt. Detta speciellt om du ska använda skorna under jakt – tänk då på att potentiell packning och vapen ska räknas in i vikten. Utöver det bör du välja ett par som är bekväma, som är smidiga att justera och som är säkra i den miljö du ska använda skorna i. 

Vilka snöskor är bäst?

Detta beror på vad du själv efterfrågar, det vill säga var, när och hur du ska använda dina snöskor. För en jägare kan en viss modell vara bäst, medan det för en vandrare kan vara en annan modell som gäller. Se över vår köpguide om bästa snöskor för att se vilken som kan bli din favorit – det finns en modell för alla, även för barn! 

Källor
  • https://www.outnorth.se/msr/evo-trail-snowshoes#DarkTeal
  • https://www.outnorth.se/fak/flex-padded-snow-shoe#BlackBlue
  • https://www.outnorth.se/fak/flex-snow-shoe#BlackBlue
  • https://www.outnorth.se/tubbs/mountaineer-men-s#NoColour
  • https://www.outnorth.se/tsl/kidoo#Kiwi
  • https://www.outnorth.se/tsl/symbioz-hyperflex-access#Celestial
  • https://www.outnorth.se/tubbs/flex-trk-women-s#Nocolour
  • https://www.outnorth.se/tsl/227-escape#Camo

Skribent

  • Jag brinner för jakt och friluftsliv och har länge jobbat som guide i norra delen av Sverige. Jakt är mitt liv och jag lägger mycket tid och pengar på det och hoppas att jag kan hjälpa mina läsare att hitta rätt produkter eller information om jakt.