Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från PNJakt & Outnorth.

Att jaga är roligt och spännande men kräver självklart att du och ditt jaktlag använder dig av den bästa jaktradio du kan hitta. För kommunikation är grunden för en lyckad jakt. Du vill inte missa möjligheten att fälla ett byte enbart för att du inte vet vart det är på väg. Därför är det viktigt att se till att du och de du jagar med har tillgång till det du behöver för att kunna kommunicera. För det är något som verkligen påverkar mycket mer än du kan tro att det ska göra. Precis som att du behöver ett kikarsikte för att kunna fälla ett byte, behöver du en jaktradio för att hitta det.

Därför är det viktigt att du ser över vilken utrustning du har och vilken du kan behöva för framtiden. Hörselskydd som kan kopplas samman med din jaktradio är alltid att rekommendera. Det är trots allt viktigt att skydda hörseln men också att kunna kommunicera utan att behöva ta av skyddet. Fördelen är att du på det här sättet kan vara säker på att alltid hitta bytet eller att du berättar för jaktlaget vart bytet finns.

I vårt test blev drömprodukten Zodiac One BT 31+155 MHz, mellanprodukten Lafayette Smart Jaktpaket 31MHz och budgetprodukten Icom ProHunt®Basic 2. Vi har även en specialare: Lafayette Smart Kombipaket Blåtand.

Slutligen har vi fyra bubblare: Zodiac Team Pro Waterproof 155, Zodiac Team Pro Waterproof Limited Edition 155 MHz, ProHunt Basic Digital jaktpaket 155MHz Svart och Albecom Jaktradio Albe-x5. 140/155mhz.


Drömprodukten: Zodiac One BT 31+155 MHz

Zodiac One BT 31+155 MHz

Zodiac One BT 31+155 MHz är den första jaktradion som använder två band för att kommunicera med andra och därmed minskar risken för störningar i kommunikationen.


Mellanprodukten: Lafayette Smart Jaktpaket 31MHz

Lafayette Smart Jaktpaket 31MHz

Lafayette Smart Jaktpaket 31MHz ger dig möjligheten att kommunicera med andra i jaktlaget på ett effektivt sätt utan risk för störningar.


Budgetprodukten: Icom ProHunt®Basic 2

Icom ProHunt®Basic 2

Icom ProHunt®Basic 2 är både vattentät och har alla funktioner du behöver av en modern jaktradio och har då funktioner som ljuddämpning och talförvrängning.


Specialaren: Lafayette Smart Kombipaket Blåtand

Lafayette Smart Kombipaket Blåtand

Lafayette Smart Kombipaket Blåtand har två frekvenser 31 och 155 MHz men också inbyggd Blåtand för dig som vill kunna kommunicera trådlöst.


Våra bästa jaktradior

Drömprodukten: Zodiac One BT 31+155 MHz

Zodiac One BT 31+155 MHz

Zodiac One BT 31+155 MHz är vår absoluta drömprodukt som ger dig möjligheten att kommunicera på de två vanligaste frekvensbanden, 31 och 155 MHz. Därmed behöver du aldrig tänka på vilken frekvens som ska användas och det är helt krångelfritt att använda sig av den här jaktradion. För du vill kunna välja det alternativet som gör jakten enklare och smidigare. Något som det här alternativet verkligen gör.

Information om produkten:

 • Batteri på 2400 mAh
 • Vattentät och stryktålig
 • Lätt att hitta då den är orange
 • Inbyggd Blåtand för trådlös kommunikation

Ett riktigt bra alternativ som ser till att du kan kommunicera med jaktlaget antingen via Blåtand eller direkt med hjälp av radion. För det är viktigt att välja det alternativet som underlättar jakten. Att den är orange gör den lätt att hitta och gör även dig mer synlig. Dessutom är den både vattentät och stryktålig för att tåla även de hårdaste jaktpassen.


Mellanprodukten: Lafayette Smart Jaktpaket 31MHz

Lafayette Smart Jaktpaket 31MHz

Lafayette Smart Jaktpaket 31MHz är en jaktradio som är utvecklad i kombination med den senaste och mest moderna tekniken. Den använder sig av frekvensbandet 31 MHz och är därmed kompatibel med de flesta andra jaktradios som finns på marknaden. Dessutom är den batterisnål och kan utrustad med ett extra batteri om det skulle behövas. Dock måste det i såfall köpas till. Radion kan även användas för att skicka textmeddelanden till andra som har en smartradio. Om det inte är möjligt att prata just då.

Ett bra alternativ som passar för de flesta som vill ha en stabil, säker och pålitlig jaktradio. Du kan vara säker på att den kan användas på precis det sättet du tänkt dig. Genom att kommunicera med andra i ditt jaktlag för att enklast fälla bytet. Radion kommer dessutom i en praktisk väska som gör det lätt att ta med den.  


Budgetprodukten: Icom ProHunt®Basic 2

Icom ProHunt®Basic 2

Icom ProHunt®Basic 2 är en liten, smidig och samtidigt väldesignad och snygg jaktradio. Passar perfekt för dig som letar efter ett litet alternativ som dock har många funktioner. För det är verkligen inget man ska underskatta värdet av. Att man kan känna att man har möjligheten att kommunicera på rätt sätt. Det här alternativet kommer utrustad med ett frekvensområde på mellan 136 – 175 MHz. Den kan också användas från minus 25 till plus 55. Du kan därmed använda den här jaktradion över hela jorden utan minsta problem så länge du är inom räckhåll för andra radios.

Den är vattentät med en IP-67 standard, har ljudförstärkare och kommer med ett inbyggt batteri. Den väger 240 gram och är därmed inte speciellt tung att ta med sig. Ett riktigt bra alternativ som gör det möjligt för dig att kunna prata med de i ditt jaktlag som är utrustade med kompatibla jaktradios.


Specialaren: Lafayette Smart Kombipaket Blåtand

Lafayette Smart Kombipaket Blåtand

Lafayette Smart Kombipaket Blåtand kommer utrustad med möjligheten att kommunicera på två frekvenser med två separata enheter. Den kommer även utrustad med Blåtand för att du ska kunna få möjligheten till trådlös kommunikation. Något som kan vara avgörande under en jakt. Det är inte vare sig säkert eller smidigt att ha kablar som kan vara i vägen. Då är Blåtand ett bra alternativ som passar för de flesta att använda sig av för enkel kommunikation.

Den här jaktradion kommer i en praktisk väska med laddare och allt du behöver. Ett enkelt sätt att kunna kommunicera med andra på den frekvens de använder sig av. För det är trots allt viktigt att du har rätt jaktradio som passar ihop med de andras.


Våra bubblare

Zodiac Team Pro Waterproof 155

Zodiac Team Pro Waterproof 155

Zodiac Team Pro Waterproof 155 är ett perfekt alternativ för dig som inte bara jagar i Sverige utan även jagar i Norge. Den kommer nämligen utrustad med frekvenserna 155 MHz och 140 Mhz samt ett frekvensomfång mellan 136 MHz och 174 Mhz. Klarar av temperaturer på minus 30 till 60 plus. Den är både stryktålig och vattentät. Ett bra alternativ som passar de flesta behoven för en jaktradio.


Zodiac Team Pro Waterproof Limited Edition 155 MHz

Zodiac Team Pro Waterproof Limited Edition 155 MHz

Zodiac Team Pro Waterproof Limited Edition 155 MHz är en vidareutveckling av den Team Pro från Zodiac med bättre räckvidd, lång drifttid samt helt kristallklart ljud. Ett alternativ som ger dig en vattentät och pålitlig jaktradio att använda dig av i alla situationer. Väldigt enkel att använda sig av och har menyer på samtliga nordiska språk. För att den helt enkelt ska kunna användas av alla som är ute på jakt.


ProHunt Basic Digital jaktpaket 155MHz Svart

ProHunt Basic Digital jaktpaket 155MHz Svart

ProHunt Basic Digital jaktpaket 155MHz Svart Svart klarar av både digital och analog kommunikation på frekvensen 155 MHz. Det här alternativet ger en säker och trygg kommunikation som också är fri från störningar. Väger enbart 240 gram och passar därmed även för dig som rör på dig mycket under jakten utan att den väger alltför mycket. Har funktioner som talförvrängare, är vattentät enligt Ip-67 standarden.

Det här är den svenska versionen och är därmed anpassad för svenska förhållanden. Du kan vara säker på att du får möjligheten att kunna förstärka ljud och använda alla de funktioner som finns. Det är trots allt viktigt att välja rätt alternativ när det kommer till den bästa jaktradio du kan hitta. ProHunt kan vara precis det alternativet som passar för dig.


Albecom Jaktradio Albe-x5. 140/155mhz

Albecom Jaktradio Albe-x5. 140/155mhz

Albecom Jaktradio Albe-x5. 140/155mhz använder sig av en smartladdare för att avgöra när laddningen är klar. Den kommer även utrustad med japanska Li-ion battericeller som håller tre gånger så länge som de kinesiska motsvarigheterna. Kommer utrustad med 7 kanaler på 155 MHz bandet för svensk jakt och 6 kanaler på 140 MHz bandet för norsk jakt. Det innebär att du kan använda dig av det här alternativet både i Sverige och i Norge utan problem.

Information om produkten:

 • Vattentät
 • Uppfyller militära klassificering Mil STD 810
 • Justerbar brusspärr
 • VOX talstyrning
 • 2600 mAh batteri

Sammanfattning

Att välja den bästa jaktradio du kan hitta för att kommunicera med ditt jaktlag är viktigt. Det påverkar dina möjligheter att kunna fälla ett byte på ett bra sätt. Dock finns det många alternativ att välja mellan. Du hittar i vårt test gott om valmöjligheter som alla är bra och pålitliga. Tänk på att om du ska jaga i både Sverige och Norge behöver du en radio som klarar av detta. Välj därför ut den jaktradio som passar dina behov och som passar för din plånbok.

I vårt test blev drömprodukten Zodiac One BT 31+155 MHz, mellanprodukten Lafayette Smart Jaktpaket 31MHz och budgetprodukten Icom ProHunt®Basic 2. Vi har även en specialare: Lafayette Smart Kombipaket Blåtand.

Slutligen har vi fyra bubblare: Zodiac Team Pro Waterproof 155, Zodiac Team Pro Waterproof Limited Edition 155 MHz, ProHunt Basic Digital jaktpaket 155MHz Svart och Albecom Jaktradio Albe-x5. 140/155mhz.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa jaktradion.

Vilka frekvensband ska en jaktradio använda?

I Sverige är det framförallt frekvensbandet 155 MHz som används medan det i Norge istället är 140 MHZ. Det finns också alternativ som använder sig av 31 MHz. Välj därför ut en jaktradio som passar för dina behov och där du ska jaga.

Är det viktigt att min jaktradio har Blåtand?

Det kan vara väldigt viktigt om du vill kommunicera trådlöst. Det kan göra jakten enklare och smidigare. Dock ska du se till att välja ut det alternativet som bäst passar för dina behov.

Är alla jaktradios lika bra?

Det finns gott om skillnader mellan de jaktradios vi har i vårt test. Både i tålighet, vattentäthet och mycket annat. Därför är det extra viktigt att du väljer ut det bästa alternativet som passar dig.

Källor
 • https://www.pnjakt.se/art/zodiac-one-bt-31155-mhz.php
 • https://www.pnjakt.se/art/lafayette-smart-jaktpaket-31mhz-2.php
 • https://www.outnorth.se/icom/prohunt-basic-2#Orange
 • https://www.pnjakt.se/art/lafayette-smart-kombipaket-blatand.php
 • https://www.pnjakt.se/art/zodiac-team-pro-waterproof-155.php
 • https://www.pnjakt.se/art/zodiac-team-pro-waterproof-limited-edition-155-mhz.php
 • https://www.pnjakt.se/art/prohunt-basic-digital-jaktpaket-155mhz-svart.php
 • https://www.outnorth.se/albecom/jaktradio-albe-x5-140-155mhz#Red

Skribent

 • Jag brinner för jakt och friluftsliv och har länge jobbat som guide i norra delen av Sverige. Jakt är mitt liv och jag lägger mycket tid och pengar på det och hoppas att jag kan hjälpa mina läsare att hitta rätt produkter eller information om jakt.