Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från PNJakt & Outnorth.

Vid jakt kan det vara mycket praktiskt och smidigt att ha med sig en förvaringsväska – då är en jaktryggsäck ett väldigt bra alternativ! Är du erfaren jägare vet du om att det lätt blir en del grejer som måste följa med, det trots att jakten inte alltid pågår så länge eller kräver att du ger dig ut i skogen.

Bästa Jaktryggsäck
Drömprodukten: Eberlestock G4 Operator
Mellanprodukten: Eberlestock H2 Gunrunner
Budgetprodukten: Ryggsäck Pinewood Outdoor

Det kan gälla allt ifrån extra kläder, rödpunktssikte och lampor som jaktradio, hundpejl, hörselskydd och snacks. I din ryggsäck får allt du kan tänkas behöva plats. Med andra ord kan en jaktryggsäck alltid vara bra att ha för att underlätta medtag och göra det så smidigt som möjligt. Självklart kan den användas som väska även vid andra liknande aktiveter!

På marknaden idag finns det mängder av olika jaktryggsäckar i alla möjliga olika modeller, storlekar och prisklasser. För att underlätta då du vill hitta den bästa jaktryggsäcken har vi samlat de bästa modellerna, samt utsett ett par riktigt vassa utmanare. 

Vår drömprodukt är jaktryggsäcken Eberlestock G4 Operator, medan deras andra modell Eberlestock H2 Gunrunner tog hem vinsten som mellanfavorit. Är du på jakt efter ett billigare alternativ kan du kolla in vår budgetvinnare Ryggsäck Pinewood Outdoor. Är du intresserad av en något unik jaktryggsäck har vi även en specialare, Härkila Alta Ryggsäck.

Utöver våra vinnare har vi valt ut ett de vassaste bubblarna;  Pinewood Hunting Camou 22 LRyggsäck Pinewood HuntingFauna F40 och Swedteam Backbone Ryggsäck. Hoppas du kan hitta en favorit!


Drömprodukten: Eberlestock G4 Operator

Eberlestocl G4 Operator är enligt många det perfekta alternativet för dig som vill ha en scout- eller snipersäck. Ryggsäcken är rejäl och rymlig men samtidigt smidig att hantera och känns trygg att bära allt i. En riktig militärsäck helt enkelt!


Mellanprodukten: Eberlestock H2 Gunrunner

Ett något mer prisvärt alternativ av jaktryggsäck är Eberlestocks H2 GunRunner. Specifikt utformad för att enkelt bära med sig vapen, där den justerbara bärselen ser till att passform och komfort anpassas efter dig. Det finns även ett vätskesystem. 


Budgetprodukten: Ryggsäck Pinewood Outdoor

Pinewood Outdoor är ett toppenbra budgetalternativ för er som vill ha en något mindre jaktryggsäck. Den är smidig, kan användas för alla olika friluftsaktiviteter, och så har den många smarta detaljer. 


Specialaren: Härkila Alta Ryggsäck

En något speciell modell av jaktryggsäck är Alta från Härkila. Den är liten men rymmer ändå det du kan tänkas behöva under jakt. Justerbara axelremmar ger bra passform, medan det tysta materialet gör den extra smidig. 


Våra bästa luftgevär

Drömprodukten: Eberlestock G4 Operator

För dig som vill investera i en väldigt kvalitativ, hållbar och otroligt funktionell jaktryggsäck är vår drömprodukt Eberlestock G4 Operator ett riktigt bra alternativ. Tack vare dess rymliga storlek, robusta konstruktion och praktiska utrymmen används denna modell ofta som standard hos prickskytteförband. 

Det då ryggsäcken är utformad för att vara så bra och lätthanterlig som möjligt för proffesionella skyttar och jägare av olika slag. Det är kort och gott en optimal scout- eller snipersäck med de funktioner som efterfrågas där. Du kan utan tvekan känna dig trygg med den här, samtidigt som den underlättar jakten i fråga.

Utöver en rejäl konstruktion och rymlig passform (som rymmer 77L) är ryggsäcken utformad med två stora huvudfack och yttre framfickor. Trots det väger den inte överdrivet mycket. Som sagt en exklusiv väska, men i en så cool modell! 


Mellanprodukten: Eberlestock H2 Gunrunner

Eberlestock H2 Gunrunner är en något mer diskret och något mindre jaktryggsäck. Packvolymen är endast 23L här, vilket i förhållande till vår drömprodukt är rätt lite. Dock är en fördel med ryggsäcken att den inte alls väger så mycket, något som underlättar vid användning oavsett jakt eller annan aktivitet.

Trots en något mindre storlek känns säcken dock rymlig. Det vi gillar lite extra här är också att ryggsäcken kan justeras i bärselen. På så sätt är det möjligt att justera ryggsäcken baserat på din längd. Komforten och passformen är alltså riktigt bra i och med att alla kan justera det efter behov – perfekt för längre turer i vildmarken. 

Utöver det är ryggsäcken utformad med höftbälte, bröstrem och vapenficka. Det finns även möjlighet för dig att koppla in ett vätskesystem för smidig åtkomst. Riktigt bekväm och trygg att använda.   


Budgetprodukten: Ryggsäck Pinewood Outdoor

För dig som gillar friluftsliv som inkluderar såväl jakt och skytte som vandringar, skidåkning och diverse liknande events kan verkligen få stor nytta av denna mångsidiga väska – Ryggsäck Pinewood Outdoor. Det här är nämligen en så kallad friluftsryggsäck som alltså kan användas i alla miljöer och vid alla tillfällen.

Tack vare att den kommer i en något mindre modell upplevs den som smidig och lätt att ta med sig. Utöver ett rymligt mittenfack med uppdelningar har väskan ett flertal smarta fickor där du kan förvara diverse tillbehör och redskap för utflykten. Det finns även vadderade, ergonomiska och justerbara axelremmar, samt ett avtagbart midjeband för bättre passform.

Trots att väskan inte är en vanlig jaktryggsäck funkar den riktigt bra även till jakten. Med det extra handtaget kan den bäras både som ryggsäck och vanlig väska. Extra uppskattade funktioner är vattenavvisande tyg, förstärkt botten, vadderad baksida i mesh, samt d-ringar för fästning på utsidan. Vi är mycket nöjda! 


Specialaren: Härkila Alta Ryggsäck

Ska du ut på jakt och vill ta med dig en liten, nätt och behändig ryggsäck för att förvara lite extra tillbehör? Då kan vi varmt rekommendera vår specialare Härkila Alta Ryggsäck. Dess mindre modell och smidiga utformning gör att den är enkel, smidig och tyst att använda – perfekt då du vill smyga dig fram.

Samtidigt får du plats med det du behöver, så länge det inte handlar om någon större utrustning. Snacks, extra kläder, termos, ficklampa, radio och telefon är exempel på saker som utan tvekan får plats där i. 

I och med att ryggsäcken är utformad med justerbara remmar, däribland axelremmar, är passform och komfort riktigt bra. Du får även med en avtagbar vapenhållare samt ett regnskydd. Riktigt bra mindre alternativ!


Våra bubblare

Pinewood Hunting Camou 22 L

En av våra bästa utmanare som jaktryggsäck är denna modell, Hunting Camou 22L, från Pinewood. Precis som ni kan höra på namnet rymmer denna ryggsäck 22L, vilket ofta är tillräckligt även för lite mer komplicerade jaktutflykter. 

Tack vare att väskan inte är överdrivet stor innebär det också att den känns praktisk och lätt att ha med sig, oavsett aktivitet. I och med att den är designad med ett camoumönster smälter ryggsäcken snabbt in i naturen för diskret användning. 

Andra smarta funktioner är vadderad meshbaksida, stort huvudfack med små fack, värmande sittdyna samt separat gevärhölster. Kan bäras både horisontalt och diagonalt. En mycket prisvärd jaktryggsäck som levererar det du behöver. 


Fauna F40

Fauna F40 är en något dyrare variant av jaktryggsäck, men samtidigt en modell som håller mycket hög kvalité rakt igenom. Denna rymmer 35L och erbjuder därmed medtag av det mesta du kan behöva, utan trängsel eller behov av att kompromissa.

Det bästa med den här ryggsäcken är dock att den är speciellt framtagen för just jakt med hagelgevär och brytvapen – jagar du på det sättet gör den här sig alltså otroligt bra! bärsystemet är välutvecklat för att det ska vara så tryggt och bekvämt som möjligt i flera timmar.

Vi gillar också att ryggsäcken sitter stadigt, att den är lätt att hantera samt att det finns ett antal fickor för smart förvaring. Funkar även bra om du kör med hund! 


Ryggsäck Pinewood Hunting

Ytterligare en smidig och praktisk modell av jaktryggsäck från Pinewood. Deras modell Hunting är, precis som ni kunde gissa, specifikt utformad för just jakt och många timmar i skogen. Du får plats med 22L i det stora facket med integrerade fickor och fack. 

De smarta D-ringarna möjliggör smidig fästning utanpå väskan, perfekt för fågeljakt eller då du utrymmet inte räcker till. Tack vare de ergonomiska, vadderade och justerbara axelremmarna kan du justera passform efter behov för bästa möjliga komfort. 

Ryggsäcken är gjort i ett vattenavvisande tyg, har en vadderad baksida i mesh och innehåller en värmande sittdyna. Gevärhölstret är separat för säker hantering i alla lägen. Riktigt bra och prisvärd trots mindre storlek!

Swedteam Backbone Ryggsäck

Swedteam Backbone är en riktigt cool kamouflageryggsäck perfekt att använda då du ska ut på äventyr i skogen. Hela ryggsäcken är vattenskyddad för att erbjuda en mer mångsidig användning oavsett situation och aktivitet. 

Tack vare smart vapenförvaring känns den också trygg och säker att ha med på jakt. Väskan är integrerad med ett flertal praktiska fickor och fack för smidig åtkomst. Det bästa är att ryggsäcken från Swedteam rymmer hela 46L!


Sammanfattning

En jaktryggsäck kommer vara en riktigt bra investering för dig som ofta är ute och jagar, där behovet av smart och säkerförvaring är stort. En jaktryggsäck kommer nämligen ofta specifikt med just förvaring för vapen och gevär, vilket i sig kräver lite speciella funktioner. Många gånger finns det även förvaring för smutsiga kläder, termos, djur osv. 

Beroende på modell, storlek och utformning kan den självklart även användas för andra friluftsaktiviteter. Oavsett vilken ryggsäck du väljer, och vilket som blir din favorit av våra deltagare, kan vi lova dig att förvaringsmöjligheterna och komforten verkligen är på topp! 

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa jaktryggsäcken.

Vad är det för skillnad mellan en jaktryggsäck och en vanlig ryggsäck?

Den absolut största skillnaden är helt enkelt att en jaktryggsäck är anpassad för användning just under jakt. Det innebär många gånger att det finns trygg förvaring för gevär och vapen, samt andra jakttillbehör. Materialet är ofta också tyst. På så sätt är hanteringen säker, enkel och smidig i alla lägen. 

Vad utmärker en jaktryggsäck?

Utöver att en jaktryggsäck ofta kommer med förvaring för vapen och andra jaktredskap är en utmärkande funktion för jaktryggsäcken att utrymmet är komprimerat på bästa möjliga sätt. Med tanke på att man vid jakt ofta går, sitter och står mycket är också passform riktigt bra för att ge optimal avlastning och komfort. Den rymmer mycket men är bekväm att ha med. 

Att tänka på inför köp av jaktryggsäck

Det viktigaste att tänka på då du ska köpa en jaktryggsäck är framförallt användningsområde, det vill säga när, var och hur den ska användas. Jagar du med hund? Ska den användas vid stillasittande pass? Hur är miljön? Där är då även storlek, vikt och utrymme avgörande. 

Källor
  • https://www.pnjakt.se/art/eberlestock-g4-operator.php
  • https://www.outnorth.se/eberlestock/h2-gunrunner#Loden
  • https://www.pnjakt.se/art/ryggsack-pinewood-outdoor.php
  • https://www.pnjakt.se/art/harkila-alta-ryggsack.php
  • https://www.outnorth.se/pinewood/hunting-camou-22-l#Strata
  • https://www.outnorth.se/fauna/f40#Green
  • https://www.pnjakt.se/art/ryggsack-pinewood-hunting.php
  • https://www.pnjakt.se/art/swedteam-backbone-ryggsack.php

Skribent

  • Jag brinner för jakt och friluftsliv och har länge jobbat som guide i norra delen av Sverige. Jakt är mitt liv och jag lägger mycket tid och pengar på det och hoppas att jag kan hjälpa mina läsare att hitta rätt produkter eller information om jakt.