Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Motorsweden.

Den bästa fyrhjulingen gör det enklare att ta sig fram i skog och mark, vilket kan vara väldigt viktigt när man är ute på jakt. Det är trots allt viktigt att kunna röra sig obehindrat även i svår terräng. Inte bara för att ta sig fram utan även för att kunna få med sig bytet. Något som trots allt kräver att man har rätt utrustning. Att använda en jaktradio kan vara ett sätt att kommunicera med andra i jaktlaget. Om det däremot inte finns någon möjlighet att röra sig obehindrat i skog och mark, blir det mycket svårare att ta sig fram. Framförallt om man har fällt ett större byte som kan vara svårt att bära själv eller ens om man är flera stycken.

Bästa ATV
Drömprodukten: Viarelli Agrezza – 250cc
Mellanprodukten: X-pro Quad 150cc
Budgetprodukten: Atv X-pro Power 90cc

Att använda kikare är det nog ingen som diskuterar om man måste göra då det är något alla gör. På samma sätt ska man se till att använda den bästa fyrhjulingen. För att helt enkelt vara säker på att man kan ta sig fram och även få med sig allt man behöver. Det gör det möjligt att inte tappa bort bytet men också att snabbt kunna komma tillbaka till civilisationen om något skulle hända. Man ska därmed inte underskatta hur mycket det kan påverka att använda sig av rätt verktyg och maskiner, även vid jakt.

I vårt test blev drömprodukten Viarelli Agrezza – 250cc, mellanprodukten X-pro Quad 150cc och budgetprodukten Atv X-pro Power 90cc. Vi har även en specialare: Mini Atv X-pro Scorpio 49cc.

Slutligen har vi tre bubblare: Viarelli Agrezza – 125cc, Atv X-pro Worker 49cc och Viarelli Agrezza – 90cc.


Drömprodukten: Viarelli Agrezza – 250cc

Viarelli Agrezza - 250cc

Viarelli Agrezza – 250cc är en fyrhjuling med en topphastighet på över 90 km/h, 17 KH och en motorstorlek på hela 250 cc. Ett riktigt snabbt och bra alternativ för dig som alltid vill ha tillräckligt med kraft för att ta dig fram.


Mellanprodukten: X-pro Quad 150cc

X-pro Quad 150cc

Med en topphastighet på över 60 km/h kan X-pro Quad 150cc ta dig dit du vill på ett enkelt och smidigt sätt med sina 7,8 HK.


Budgetprodukten: Atv X-pro Power 90cc

Atv X-pro Power 90cc

Atv X-pro Power 90cc har en topphastighet på över 45 km/h och en motorstorlek på 90cc med hela 7,5 Hk. Ett bra budgetalternativ för dig som vill kunna ta dig fram där det passar dig.


Specialaren: Mini Atv X-pro Scorpio 49cc

Mini Atv X-pro Scorpio 49cc

Mini Atv X-pro Scorpio 49cc är en liten fyrhjuling med en motorstorlek på 49cc och en topphastighet som är justerbar som passar för den mindre föraren.


Våra bästa fyrhjulingar

Drömprodukten: Viarelli Agrezza – 250cc

Viarelli Agrezza - 250cc

Viarelli Agrezza – 250cc är vår absoluta drömprodukt som också har en riktigt stor motor då den kommer med en cylinderstorlek på hela 250 cc. Den kan köra i över 90 km/h och har 17 hästkrafter. Ett riktigt monster som verkligen kan ta dig dit du vill även om det är i tuff och svår terräng. En fyrhjuling som ser till att du verkligen inte behöver oroa dig över om du har tillräckligt med kraft. En är manuellt växlad och har fyra växlar och hydraulisk fjädring. Du kommer därmed att kunna åka enkelt, smidigt och framförallt bekvämt.

Mer information om produkten:

 • 250cc motorstorlek
 • Topphastighet på över 90 km/h
 • 17 HK
 • 4 växlar
 • Manuell växling
 • Skivbroms både fram och bak

Det här är en högpresterande monstermaskin som passar i skog, mark men även på motocrossbanan. Du kommer aldrig att behöva känna att du inte har valt det bästa möjliga alternativet.


Mellanprodukten: X-pro Quad 150cc

X-pro Quad 150cc

X-pro Quad 150cc är en populär sportquad eller fyrhjuling som passar för alla typer av terräng, skog och mark samtidigt som den också kommer fullt utrustad med allt det nödvändiga. En motor på 150 cc ger dig en topphastighet på 60 km/h och med 7,8 hästkrafter. Du kan därmed verkligen känna att du har möjligheten att ta dig dit du vill. Växlingen görs automatiskt och det finns en justerbar fjädring och självklart kommer den med elstart.

Mer information om produkten:

 • 60 km/h i topphastighet
 • Motorstorlek på 150cc
 • Justerbar fjädring
 • Slitstarkt chassi

Du kommer inte att vara missnöjd med den här fyrhjulingen som ser till att du kan ta dig dit du vill och som passar förare i de flesta åldrarna. Vilket trots allt gör det till en rolig maskin att använda både i terräng men även på en motocrossbana.


Budgetprodukten: Atv X-pro Power 90cc

Atv X-pro Power 90cc

Atv X-pro Power 90cc är en mindre fyrhjuling som passar för både yngre och lite äldre barn med en maxvikt på 60kg. Det gör att du kan använda dig av den här fyrhjulingen både i terräng men också ute i skog och mark. Den kommer med en motorstorlek på 90cc och en topphastighet som är justerbar men ligger på runt 45 km/h. Fyrhjulingen kommer utrustad med justerbar gasfjädring och en sitthöjd på 38 cm från fotstödet. Växellådan är automatisk och har även funktioner som nödstopp och hydraulisk bakbroms. För att öka säkerheten och tryggheten när du använder dig av den här fyrhjulingen.


Specialaren: Mini Atv X-pro Scorpio 49cc

Mini Atv X-pro Scorpio 49cc

Mini Atv X-pro Scorpio 49cc kommer med en tvåtaktsmotor med 49 cc och med en justerbar topphastighet. Den är anpassad för barn framförallt och den justerbara hastigheten är därmed en extra trygghet och säkerhet. För att du som förälder ska kunna avgöra vilken hastighet ditt barn ska kunna köra i. Något som verkligen kan påverka säkerheten men framförallt kan du på det här sättet ge barnet en möjlighet att prova på hur det är att köra en fyrhjuling. Utan att riskera att det blir en olycka.


Våra bubblare

Viarelli Agrezza – 125cc

Viarelli Agrezza - 125cc

Viarelli Agrezza – 125cc är ett riktigt bra alternativ som kommer med en motorstorlek på 125cc och en topphastighet på 75 km/h. Motorn har hela 8 hästkrafter och kan därmed klara av både den lilla och den stora föraren. En motorstyrka på 125cc räknas nämligen som en lätt motorcykel och är därmed ganska kraftfull. Vilket det här alternativet också är. Den har en semiautomatisk växling på 3vlx och en backväxel. Den kommer med en hydraulisk fjädring för att föraren ska sitta bekvämt och passar därmed utmärkt att använda i terräng utan att det blir alltför skumpigt.

Mer information om produkten:

 • 4-taktsmotor med en cylinderstorlek på 125cc
 • Topphastighet på 75 km/h
 • 8 hästkrafter
 • Hydraulisk fjädring
 • Skivbroms fram

En riktigt bra fyrhjuling som kan användas på alla möjliga sätt och vis. Både på en motocrossbana men även ute i skog och mark. Du kan därmed uppleva hur det är att kunna ta sig fram på det sättet som passar bäst för dig. Dessutom har motorn tillräckligt med styrka för att klara av det allra mesta.


Atv X-pro Worker 49cc

Atv X-pro Worker 49cc

Atv X-pro Worker 49cc är en riktig arbetshäst som kan användas både i skog och mark men även på en gård för att dra saker. Den kan också användas av barn eller unga som vill uppleva hur det är att åka en fyrhjuling. Motorstyrkan är på 49cc och den har 2 hästkrafter. Den kommer utrustad med skivbromsar både fram och bak för ökad säkerhet. Du kan därmed vara säker på att du verkligen kan använda fyrhjulingen på ett säkert sätt. Vilket alltid är det allra viktigaste och påverkar mycket mer än du kan tro.

Mer information om produkten:

 • 49cc motorstyrka
 • 2 hästkraft
 • Skivbromsar fram och bak
 • Automatisk växellåda
 • Justerbar topphastighet
 • Använder dragstart

En trevlig fyrhjuling som kan användas till väldigt mycket och därmed är det ett ypperligt alternativ för hela familjen att använda sig av.


Viarelli Agrezza – 90cc

Viarelli Agrezza - 90cc

Viarelli Agrezza – 90cc är en fyrhjuling som passar till mycket med sin motorstyrka på 90cc och en topphastighet på 65 km/h. Den kommer utrustad med automatisk växellåda och en backväxel. Fjädringen är hydraulisk och du har en skivbroms fram. Vilket gör det här till ett säkert alternativ att välja. Motorn har 5,5 hästkrafter och du har därmed tillräckligt med styrka för det du behöver. Vilket alltid är det allra viktigaste i slutändan. Passar både den lilla och den stora föraren både i skog och mark men även på en motocrossbana.


Sammanfattning

Att välja den bästa fyrhjulingen kräver bara att du utgår ifrån dina behov. Handlar det om att använda fyrhjulingen till jakt eller att ge barnen något att leka med. För det är mycket en fyrhjuling kan användas till. Dock är det viktigt att se till att du väljer det alternativet som bäst passar för dig. Du ska därmed alltid börja med att se över dina behov. Därefter väljer du det alternativet som passar dem och din plånbok.

I vårt test blev drömprodukten Viarelli Agrezza – 250cc, mellanprodukten X-pro Quad 150cc och budgetprodukten Atv X-pro Power 90cc. Vi har även en specialare: Mini Atv X-pro Scorpio 49cc.

Slutligen har vi tre bubblare: Viarelli Agrezza – 125cc, Atv X-pro Worker 49cc och Viarelli Agrezza – 90cc.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa fyrhjuligen.

Vilken motorstorlek ska man fyrhjuling ha?

Välj det alternativet som bäst passar dina behov och tänk på att välja den fyrhjulingen som gör ditt liv lättare.

Vilken fyrhjuling ska jag välja?

Det beror på om du ska välja en för dig själv eller dina barn då det är en stor skillnad.

Vilken fyrhjuling är bäst?

Den bästa fyrhjulingen är den som bäst uppfyller dina behov och gör ditt liv enklare.

Källor
 • https://motorsweden.se/atv-viarelli-agrezza-mattsvart-orange-250cc
 • https://motorsweden.se/catalog/product/view/id/15015/s/atv-150cc-svart-quad/category/6/
 • https://motorsweden.se/atv-x-pro-power-90cc
 • https://motorsweden.se/mini-atv-x-pro-scorpio-49cc
 • https://motorsweden.se/atv-150cc-svart-quad
 • https://motorsweden.se/atv-viarelli-agrezza-mattsvart-gron-125cc
 • https://motorsweden.se/mini-atv-xpro-worker
 • https://motorsweden.se/atv-viarelli-agrezza-mattsvart-rod-90cc

Skribent

 • Jag brinner för jakt och friluftsliv och har länge jobbat som guide i norra delen av Sverige. Jakt är mitt liv och jag lägger mycket tid och pengar på det och hoppas att jag kan hjälpa mina läsare att hitta rätt produkter eller information om jakt.