Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från PNJakt.

För dig som gillar att jaga kan vi garantera dig att ett vapenskåp är en riktigt bra investering! Oavsett om du är nybörjare på området och nyligen kommit igång med jakten, eller om du jagat i flera år och köpt på dig mängder av jaktredskap kan du med ett vapenskåp känna dig helt säker. Där kan du förvara såväl vapen och skott som hörlurar, jaktradio och andra tillbehör.

Skulle du vilja kan vapenskåpet även agera förvaring för andra värdesaker som du vill skydda eller låsa in på ett riktigt säkert sätt. Oavsett vad det gäller är vapenskåpet en optimal plats att ställa in dina saker på för att hålla de samlade samt för att skydda ditt hushåll mot eventuella faror. 

Om det känns svårt att rymma ett helt, fullstort vapenskåp i din bostad finns det mängder av mindre versioner att kolla på – i denna köpguide hittar du vapenskåp av flera olika modeller som kan passa alla! Vår drömprodukt blev lyxiga Vapenvagnspaket HL2000 + SSL, medan vår mellanvinnare blev Vapenskåp SP8 Mini.

Är du på jakt efter ett billigt vapenskåp kan vi rekommendera Vapenskåp Scandinavian Safe SP55, medan vår specialare Vapenskåp Scandinavian Safe SP 88 sticker ut något ur mängden. Självklart har vi även valt ut ett antal övriga deltagare av vapenskåp: Nor-Lyx Jubileumskåpet 1000+ ElkodlåsVapenskåp Scandinavian Safe SP 99, Nor-Lyx HL5 och SP33 Mini säkerhetsskåp SSF3492


Drömprodukten: Vapenvagnspaket HL2000 + SSL

Med Vapenvagnspaket HL2000 + SSL investerar du i ett komplett paket med vapenskåp och ingående dokumentskåp, allt för att du ska få gott om plats för familjens vapen och redskap. Skåpet kan flyttas, rymmer väldigt mycket och är helt brandsäkert. Perfekt för sortering och ordning!


Mellanprodukten: Vapenskåp SP8 Mini Svart

Vapenskåp SP8 Mini Svart är en variant av vapenskåp som är av en något mindre modell till ett lite lägre pris. Här får du plats med 8 gevär, samt diverse tillbehör och pipor på den löstagbara topphyllan. Det finns även vapenstöd och bottenmatta, samt tre hyllfack i dörr. Riktigt bra och säkert!


Budgetprodukten: Vapenskåp Scandinavian Safe SP55 

Vapenskåp Scandinavian Safe SP55 är ett mycket bra alternativ för dig som inte är i behov av att förvara så många vapen. Du får plats med 5 stycken i denna säkra modell, som även är lätt att hantera tack vare dess enkla utformning. Bra och billigt!


Specialaren: Vapenskåp Scandinavian Safe SP 88

Vapenskåp Scandinavian Safe SP 88 är en godkänd och certifierad modell som gör sig allra bäst för dig som vill ha ett stort skåp med mellanvägg. Du kan förvara upp till 16 gevär, samt placera extra tillbehör på såväl topphylla som två halvhyllor. Lyxigt men toppenbra!


Våra bästa vapenskåp

Drömprodukten: Vapenvagnspaket HL2000 + SSL

Om du gillar stora ytor i kombination med bra sortering och trivsam ordning kan Vapenvagnspaket HL2000 + SSL verkligen vara något för dig! Detta vapenvagnspaket erbjuder dig att samla hela familjens vapen och jaktillbehör utan problem – det finns en plats för allt du kan behöva ställa eller lägga in!

Den standardinredning som ingår möjliggör för dig att ställa hela 20 vapen utan att du måste tränga in dem eller placera dem i oordning. Det finns alltså gott om plats! Utöver det får du med ett brandsäkert dokumentskåp, en låda, pipstöd, 3 flyttbara boxar på dörren, kolvstödsmatta, dekorplåt, läskstångshållare och ett högsäkerhetslås som kan ställas om (inkl 2 nycklar).

Med andra ord är det ett komplett kit som verkligen kan underlätta. Trots generös storlek är skåpet möjligt att flytta vid behov. det finns även mängder av tillbehör att välja till om du önskar utrusta ditt skåp än mer. Godkänt att använda, helt säkert, och riktigt bra! 


Mellanprodukten: Vapenskåp SP8 Mini Svart

Vapenskåp SP8 Mini är, precis som namnet utlovar, ett vapenskåp i en något mindre modell. Däremot får du fortfarande plats med hela 8 vapen och diverse tillbehör på den löstagbara topphyllan. Det är dock godkänt för 20 poäng, det vill säga för förvaring av 20 gevär om man koller rent praktiskt. 

Utöver det ingår vapenstöd, bottenmatta och tre hyllfack i dörren – lätt att ordna och gott om plats för det mesta. Tack vare att det finns en LED-belysning i skåpet är det också lätt att se vad som finns där i, samt att placera dina föremål på ett snyggt sätt utan hinder. 

Tänk dock på att detta är en modell som måste förankras och kan därmed inte flyttas. Du kan själv välja om skåpet ska låsas med nyckel eller kod. Enligt oss en mycket snygg, bra och trygg modell. 


Budgetprodukten: Vapenskåp Scandinavian Safe SP55 

För dig som gillar billiga men samtidigt kvalitativa produkter kommer det här vapenskåpet passa perfekt! Vapenskåp Scandinavian Safe SP55 är ett godkänt och certifierat säkerhetsskåp som ger plats för 5 vapen. Det är med andra ord rätt litet, men samtidigt upplevs det som rymligt och behändigt. 

Även detta är en modell som väger under 150kg vilket innebär att det måste förankras för att vara så säkert som möjligt. Tack vare de fyra färdiggjorda förankringshålen är det lätt fixat! Utöver plats för 5 gevär får du även med vapenstöd och bottenmatta för extra stadga. Enkelt och billigt men samtidigt funktionellt. 


Specialaren: Vapenskåp Scandinavian Safe SP 88

Vill du ha möjligheten att förvara upp till 16 gevär i ett tryggt, säkert och godkänt vapenskåp? Då kan vi rekommendera Vapenskåp Scandinavian Safe SP 88 där du får plats med just det. Tack vare att denna modell väger över 150kg krävs det inte heller att du förankrar det, utan det står av sig själv. Det kan dock vara smart att göra det för säkerhetsskull. 

Utöver det så kommer skåpet med topphylla och två halvhyllor som möjliggör smidig förvaring och sortering av andra tillbehör, så som tillbehör och redskap. Vapenstöd och bottenmatta ingår också, samt fem hyllfack i dörren och LED-belysning. Med andra ord ett komplett skåp med det du kan behöva. Det är säkert, snyggt, och mycket bekvämt. 


Våra bubblare

Nor-Lyx Jubileumskåpet 1000+ Elkodlås

Nor- Lyx Jubileumskåpet 1000+ är ett otroligt elegant alternativ för dig som vill förvara dina vapen på ett tryggt och säkert sätt. Denna modell rymmer mellan 8-16 vapen och kommer med såväl hyllinsats, 3 flyttbara hyllor och brandbox som med elektroniskt kodlås och välordnad förvaring. 

Trots en komplett utformning och en rejäl modell med gott om plats krävs det inte att skåpet förankras, så vida du inte önskar extra stadga. Det är även enkelt att montera ett pipställ på dörrens insida om så önskas. Det finns mängder av övriga tillbehör av köpa till vid behov. kort och gott ett mycket bra alternativ för dig som gillar rejäla skåp som håller!


Vapenskåp Scandinavian Safe SP 99

Detta är ett mycket tungt och robust vapenskåp i modellen Scandinavian Ssfe SP 99. Med andra ord är det inte nödvändigt att du fäster skåpet i väggen om du inte vill det, utan detta står bra på egen hand. 

Det bästa med just denna modell är dock att du får plats med hela 20 vapen samtidigt, där både vapenstöd och bottenmatta ingår för extra stabilitet och säkerhet vid placering. I dörrens 5 hyllfack kan du fästa dina vapen eller placera andra tillbehör. 

Du kan välja mellan två olika lås, samt känna dig säker med detta då det är helt godkänt och certifierat. Något dyr modell, men samtidigt får du allt du kan behöva för smidig och säker förvaring. 


Nor-Lyx HL5

Ett något mer prisvärt alternativ är denna modell av vapenskåp vid namn Nor-Lyx HL5. Däremot är även denna modell något mindre, vilket innebär att den gör sig perfekt för dig som ännu inte har så många vapen att förvara. Du får plats med 5 vapen, samt andra redskap som kan placeras på överhyllan eller i de 2 flyttbara boxarna på dörren. 

Den mindre storleken gör att det lätt får plats där du önskar, utan krångel eller brist på utrymme. Du får även med pipstöd och stödmatta för extra stabilitet, samt läsktångshållare och dekorplåt för design. Ett riktigt bra, praktiskt och funktionellt alternativ av vapenskåp. 


SP33 Mini säkerhetsskåp SSF3492

Precis som ni kan höra på namnet är SP33 Mini säkerhetsskåp SSF3492 en varianten av ett mindre säkerhetsskåp där du kan förvara upp till 5 till 10 mindre vapen, så som automatvapen och handelsvapen. På det justerbara hyllplanet kan du placera andra tillbehör, eller dela upp förvaringen för bättre ordning.

Trots mindre storlek är detta skåp både robust, stadigt och riktigt trygg. Däremot är det mycket smidigare att hantera än större sådana. Tänk dock på att det ska förankras och att det inte har plats för långa gevär. Annars riktigt bra!


Sammanfattning

Idag finns det ingen tvekan om att det finns ett vapenskåp som kan passa alla, oavsett storlek på bostad och behov av utrymme. Samtliga vapenskåp som vi tipsar om i denna köpguide är helt säkra att använda, godkända och mycket bekväma. Du kan själv välja vilken modell som passar i form av utrymme, sortering, tillägg och inredning!

Med ett vapenskåp kan du som jägare enkelt förvara dina vapen utan att de varken står i vägen, skapar oro eller fara, eller med risken att någon snor dem. På så sätt kan både du och din familj känna er säkra. Ett vapenskåp kan självklart användas till att förvara andra värdesaker vid behov – med andra ord en värdig investering som både underlättar och ökar tryggheten.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av det bästa vapenskåpet.

Varför ska jag köpa ett vapenskåp?

Anledningen till att ett vapenskåp är en så pass bra och nödvändig investering för många beror inte minst på det faktum att det möjliggör för dig som jägare att förvara diverse vapen med tillbehör på ett tryggt och säkert sätt. Inte bara där du minskar risken för skador och rån, utan även i förhållande till din egen trygghet. 

Ytterligare en fördel med vapenskåp är att miljön både är torr och fuktfri, vilket innebär ökad livslängd och funktion för dina vapen. Du kan även i ditt skåp förvara andra tillbehör, så som pipor, skott, hörlurar och dokument som du vill skydda och låsa in. Skåpen står även stadigt och är i vissa fall brandsäkra. 

Hur väljer jag vapenskåp?

För att hitta det vapenskåp som passar dig bäst är det viktigt att du tänker över dina behov och vad just du vill ha. Kanske är det inte värt att köpa ett allt för dyrt och stort vapenskåp om du är nybörjare och ännu inte hunnit köpa så många vapen? 

Eller så är det bättre för dig att investera i ett riktigt rejält från början om du ändå är i behov av utrymmet? Tänk på att det vapenskåp du köper ska vara godkänt för att vara helt tryggt och säkert. 

Är vapenskåp säkra? 

Så länge ett vapenskåp är godkänt, certifierat och följer de föreskrifter som krävs kan du lita på att skåpet är säkert. Se dock till att du följer diverse instruktioner kring installation, förankring och hantering kan du vara trygg. Somliga vapenskåp är även brandsäkra. 

Källor
  • https://www.pnjakt.se/art/vapenvagnspaket-hl2000-ssl.php
  • https://www.pnjakt.se/art/vapenskap-sp8-mini-svart-med-nyckellas.php
  • https://www.pnjakt.se/art/vapenskap-scandianavian-safe-sp55.php
  • https://www.pnjakt.se/art/vapenskap-scandinavian-safe-sp-88-pink-ink-frakt.php
  • https://www.pnjakt.se/art/nor-lyx-jubileumskapet-1000.php
  • https://www.pnjakt.se/art/vapenskap-scandianavian-safe-sp-99-ink-frakt.php
  • https://www.pnjakt.se/art/nor-lyx-hl5.php
  • https://www.pnjakt.se/art/sp33-mini-sakerhetsskap-ssf3492.php

Skribent

  • Jag brinner för jakt och friluftsliv och har länge jobbat som guide i norra delen av Sverige. Jakt är mitt liv och jag lägger mycket tid och pengar på det och hoppas att jag kan hjälpa mina läsare att hitta rätt produkter eller information om jakt.