Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från PNJakt & Outnorth.

Att ha det bästa understället är det som gör att du kan hålla värmen under långa och kalla jaktpass. För man ska verkligen inte underskatta hur mycket som påverkas av att man gör saker och ting på rätt sätt. Det är trots allt viktigt att man inte underskattar hur mycket som påverkas av att man kan hålla värmen utan att det samtidigt påverkar ens rörelsefrihet. Det är på många sätt väldigt viktigt och ska inte underskattas. Man ska under ett jaktpass ofta sitta helt stilla utan att röra sig. Vilket leder till att man blir kall fortare och dessutom är det ofta fuktigt i skog och mark. Något som också påverkar hur varm man känner sig. Med hjälp av det bästa understället kan man då hålla värmen.

För om man sitter alldeles för länge i kylan kan det vara svårt att röra sig när man väl behöver använda sig av sitt vapen och sitt kikarsikte. Därför ska man se till att alltid välja det understället som gör att man kan hålla värmen. Värmen gör trots allt att jakten både blir roligare och att man inte känner sig som en istapp. För det är annars väldigt vanligt att man känner sig kall och frusen för att man inte har klätt sig rätt.

I vårt test blev drömprodukten BRYNJE Arctic XC-Suit with Drop Seat, mellanprodukten Swedteam Merino Tech Set Man och budgetprodukten Men’s Esbo Set Dobsom. Vi har även en specialare: Aclima Warmwool Overall Children.

Slutligen har vi tre bubblare: Swedteam Terry Wool Set Underställ, Men’s Micco Set Tenson och Men’s Set Long Performance Evolution Odlo.


Drömprodukten: BRYNJE Arctic XC-Suit with Drop Seat

BRYNJE Arctic XC-Suit with Drop Seat

BRYNJE Arctic XC-Suit with Drop Seat är tillverkat av en kombination av merinoull och polyamid för att både ge dig rörelsefriheten du behöver och samtidigt hålla dig varm.


Mellanprodukten: Swedteam Merino Tech Set Man

Swedteam Merino Tech Set Man

Swedteam Merino Tech Set Man är ett varmt och slittåligt underställ för män som är tillverkat av 50% merinoull för att du verkligen ska kunna hålla värmen.


Budgetprodukten: Men’s Esbo Set Dobsom

Men's Esbo Set Dobsom

Men’s Esbo Set Dobsom håller både värmen och transporterar bort fukt, vilket är extra viktigt när du vill kunna behålla värmen då fukten gör att du känner dig kallare.


Specialaren: Aclima Warmwool Overall Children

Aclima Warmwool Overall Children

Aclima Warmwool Overall Children är tillverkad i 100% merinoull för barn som håller hela kroppen varm på ett bra sätt för att du även ska veta att dina barn är varma i kylan.


Våra bästa underställ

Drömprodukten: BRYNJE Arctic XC-Suit with Drop Seat

BRYNJE Arctic XC-Suit with Drop Seat

BRYNJE Arctic XC-Suit with Drop Seat ger dig möjligheten att hålla värmen både på långa och iskalla jaktpass. Det är också anledningen till att det här är vår drömprodukt. Du kan nämligen vara säker på att du slipper känna kyla om du väljer ett bra alternativ. Vilket det här också är då det med sin kombination av polyamid och merinoull ser till att du håller värmen. Man ska nämligen inte underskatta hur snabbt det kan kännas iskallt. Framförallt när det gäller att kunna hålla värmen på ett bra sätt. Det handlar alltid om att inte underskatta hur mycket som påverkas av att man inte blir kall. Det gäller om inte annat när det kommer till jakt.

Information om produkten:

 • Vikt: 760g
 • Materialvikt: 220g/m2
 • Material: 80% merinoull och 20% polyamid
 • 100% syntetiskt nätfoder

Ett underställ som verkligen gör det möjligt för dig att hålla värmen även när det är iskallt ute. Vilket trots allt är det allra viktigaste.


Mellanprodukten: Swedteam Merino Tech Set Man

Swedteam Merino Tech Set Man

Swedteam Merino Tech Set Man är inte bara det varma understället utan även det slittåliga. Vilket man aldrig ska underskatta värdet av. Det handlar trots allt om att verkligen kunna vara säker på att man alltid kan känna sig varm. Värme är trots allt en sådan sak som verkligen kan påverka ens möjligheter att fälla sitt byte under en jakt. Kyla gör nämligen att man blir stel och därmed inte har den rörelsefriheten som krävs. Något som det här understället är ett perfekt alternativ för att möta.

Mer information om produkten:

 • Tvättas i: 40 grader
 • Material: 50% merinoull, 35% nylon, 10% polyester och 5% elastan

Tillverkas i en sömlös design för att garantera att det inte finns några glipor där kyla kan sippra in. Vilket man trots allt vill undvika. Ett riktigt bra alternativ för dig som både vill hålla värmen och känna att du kan röra dig obehindrat.


Budgetprodukten: Men’s Esbo Set Dobsom

Men's Esbo Set Dobsom

Men’s Esbo Set Dobsom är både varmt och fukttransporterande. Du kan därmed sluta oroa dig över att fukten kommer att göra dig kall och frusen. Det här är trots allt ett alternativ som ser till att du inte alls behöver tänka på sådant. Vilket man inte ska underskatta värdet av i slutändan. Det handlar trots allt om att göra det bästa man kan för att verkligen få möjligheten att hålla värmen. Understället är då en viktig del av din utrustning när du ska ut på jakt eller för dig som rör dig mycket i skog och mark.


Specialaren: Aclima Warmwool Overall Children

Aclima Warmwool Overall Children

Aclima Warmwool Overall Children är ett underställ som är framtaget för barn och är gjord av 100% merinoull. Vilket ser till att du alltid har möjligheten att hålla värmen. Barn blir lättare frusna än vuxna och det påverkar dem betydligt mer. Om de då har ett riktigt bra underställ minskar risken för att de inte kommer att tycka att det är spännande eller roligt att följa med ut i skog och mark. Man ska nämligen inte missa att även barnen vill kunna ha den möjligheten. Det är trots allt väldigt viktigt att de kan röra på sig.

Information om produkten:

 • Hellång dragkedja
 • 100% merinoull
 • Väger enbart 150g
 • Har en materialvikt på 200g/m2

Ett bra alternativ som gör att barnen kan följa med ut på äventyren du ger dig ut på.


Våra bubblare

Swedteam Terry Wool Set Underställ

Swedteam Terry Wool Set Underställ

Swedteam Terry Wool Set Underställ är ett riktigt varmt underställ med polokrage för att du inte ska bli alltför stel om nacken. Iskalla vindar gör nämligen att du snabbt känner dig både stel och frusen. Vilket du inte ska känna då det trots allt finns alternativ som gör det lättare för dig att hålla värmen. Det här understället är ett av de alternativen.

Du kan nämligen vara säker på att du alltid har möjligheten att vara varm och bekväm. Även om det är kallt ute. För du vill trots allt inte att jakten ska förstöras för att du inte är klädd på rätt sätt. Vilket det här understället ser till att du är.


Men’s Micco Set Tenson

Men's Micco Set Tenson

Men’s Micco Set Tenson består av en under- och överdel för att ge dig ett komplett skydd mot vind och kyla. Du vill trots allt hålla dig varm och det här understället ser till att du på ett lättare sätt kan hålla värmen. Underskatta verkligen inte vilken skillnad det kan göra för dig som lätt blir både frusen och stel. Understället är tillverkad av polyester och elastan för att du ska hålla värmen på ett bättre sätt. Underskatta inte vilken skillnad det gör för dig som ofta känner dig frusen i skog och mark.


Men’s Set Long Performance Evolution Odlo

Men's Set Long Performance Evolution Odlo

Men’s Set Long Performance Evolution Odlo är ett tekniskt underställ som är framtaget för att både reglera fukt och värme. För att du ska hålla dig varm men utan att du ska känna dig alltför varm. Passar perfekt för flera aktiviteter där du vistas utomhus under långa perioder. Även för jakt om du behöver sitta stilla under långa perioder men passar också utmärkt för högintensiva sporter. Det är trots allt mycket man kan använda ett underställ till. Det visar det här alternativet på ett bra sätt då det är både mångsidigt och effektivt.

Du kommer verkligen att känna att det här är understället som du alltid kan använda dig av. Framförallt kommer du som sportar och rör på dig mycket att märka skillnaden när du använder dig av rätt underställ. För det är verkligen viktigt att du väljer rätt alternativ. Det gäller självklart även när du ska välja det bästa understället.


Sammanfattning

Att välja det bästa understället är viktigt för dig som både jagar och som sysslar med högintensiva sporter. Att sporta kräver rätt underställ som kan transportera bort fukt men också hålla värmen. Det ska inte bli alltför varmt men inte heller vara alltför kallt. På samma sätt som ett underställ för jakt måste kunna hålla värmen även när du inte rör på dig under långa perioder. Välj det understället som passar bäst för dig och som även passar för dig plånbok.

I vårt test blev drömprodukten BRYNJE Arctic XC-Suit with Drop Seat, mellanprodukten Swedteam Merino Tech Set Man och budgetprodukten Men’s Esbo Set Dobsom. Vi har även en specialare: Aclima Warmwool Overall Children.

Slutligen har vi tre bubblare: Swedteam Terry Wool Set Underställ, Men’s Micco Set Tenson och Men’s Set Long Performance Evolution Odlo.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av det bästa understället.

När använder man ett underställ?

Du kan använda ett underställ varje gång du går ut för att hålla värmen. Det passar dock perfekt för dig som sysslar mycket med sporter eller är ute i skog och mark.

Ska man använda ett underställ när man ska jaga?

Det är väldigt viktigt att du klär dig rätt för att verkligen kunna hålla värmen ordentligt. Du vill självklart inte bli alltför frusen när du sitter på ett långt jaktpass.

Är det stora skillnader mellan olika underställ?

Det finns stora skillnader mellan de olika underställen. Därför är det viktigt att välja det alternativet som bäst passar för dig. Där du kan känna att du håller värmen på rätt sätt.

Källor
 • https://www.outnorth.se/brynje/arctic-xc-suit-with-drop-seat#Black
 • https://www.outnorth.se/swedteam/merino-tech-set-man#HuntingGreen
 • https://www.outnorth.se/dobsom/men-s-esbo-set#Black
 • https://www.outnorth.se/aclima/warmwool-overall-children#JetBlack
 • https://www.pnjakt.se/art/swedteam-understall-terry-wool-set.php
 • https://www.outnorth.se/tenson/men-s-micco-set#Blue
 • https://www.outnorth.se/odlo/men-s-set-long-performance-evolution#BlackOdloGraphiteGrey
 • https://www.outnorth.se/brynje/arctic-xc-suit-with-drop-seat#Black

Skribent

 • Jag brinner för jakt och friluftsliv och har länge jobbat som guide i norra delen av Sverige. Jakt är mitt liv och jag lägger mycket tid och pengar på det och hoppas att jag kan hjälpa mina läsare att hitta rätt produkter eller information om jakt.