Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från PNJakt & Outnorth.

Den bästa pannlampan är den som gör det möjligt för dig att kunna se i mörkret men samtidigt också ge dig möjligheten att kunna använda händerna. Ett perfekt verktyg som på många sätt är enklare att använda än en ficklampa. Du kan nämligen göra reparationer när det är mörkt och då kunna använda båda händerna. Inte behöva ändra vart lampan lyser om du lagt ifrån dig din ficklampa utan istället lyser det åt samma håll ditt huvud är riktat. Det går att använda en pannlampa på många sätt och även under jakten kan det vara ett ypperligt verktyg. Man ska nämligen inte underskatta hur mycket som kan påverkas av att man har möjligheten att se ordentligt. Att använda den bästa pannlampan gör helt enkelt att man kan se och samtidigt ha sina händer fria. Vilket är ett måste om man använder sig av den under jakten.

Att välja rätt verktyg och utrustning är otroligt viktigt och ska aldrig underskattas. För det är något som påverkar mycket mer än vad man kan tro att det ska göra. Därför ska man se till att välja den bästa pannlampan man kan hitta. Det är trots allt ett verktyg som gör allt mycket lättare, framförallt om man behöver använda sig av sina händer. Att välja det bästa understället för att inte frysa är precis samma sak som att välja den bästa pannlampan. Man får en större rörelsefrihet och slipper en massa krångel.

I vårt test blev drömprodukten Duo S, Petzl, mellanprodukten NexTorch myStar USB-Charge Focusing Headlamp och budgetprodukten Basic Outdoor Headlamp. Vi har även en specialare: Lumonite Leader.

Slutligen har vi fyra bubblare: Nextorch pannlampa myStar svart, 760lm, Headlamp CR270, Silva, Petzl Swift RL Lamp och Led Lenser H7R.2 Pannlampa.


Drömprodukten: Duo S, Petzl

Duo S, Petzl

Duo S, Petzl kommer med 5 valbara lägen för olika ljusstyrkor och har ett uppladdningsbart batteri på 3200 mAh.


Mellanprodukten: NexTorch myStar USB-Charge Focusing Headlamp

NexTorch myStar USB-Charge Focusing Headlamp

NexTorch myStar USB-Charge Focusing Headlamp kan roteras 360 grader på ett enkelt sätt och går snabbt att ladda upp för när du behöver den här pannlampan.


Budgetprodukten: Basic Outdoor Headlamp

Basic Outdoor Headlamp

Basic Outdoor Headlamp lyser upp till 115 meter framför dig och är ett perfekt alternativ för dig som ska ge dig ut i vildmarken och behöver en riktigt bra pannlampa.


Specialaren: Lumonite Leader

Lumonite Leader

Lumonite Leader är en hyllad LED-pannlampa med hela 5581 lumen och är därmed en pannlampa som ger dig en otroligt stark ljuskälla att lysa upp mörkret med.


Våra bästa pannlampor

Drömprodukten: Duo S, Petzl

Duo S, Petzl

Duo S, Petzl är vår absoluta drömprodukt som förser dig med det ljus du behöver även när det är som mörkast. Den kommer med 5 olika ljuslägen som du kan välja mellan. Allt för att underlätta för dig att kunna se på det sättet som passar för dig även när det är mörkt ute. För det är verkligen viktigt att inte underskatta hur mycket enklare det blir om man kan se. Den här pannlampan är självklart uppladdningsbar och väger ganska lite. Ett bra alternativ när du vill få möjligheten att använda händerna och samtidigt lysa upp det du gör.

Information om produkten:

 • Vikt: 370 gram
 • Max batteritid: 23 timmar
 • Ljusstyrka 1100 lumen
 • Laddningsbara batterier: Ja
 • Räckvidd: 200 meter

När du vill kunna se långt och samtidigt ha händerna fria är den här pannlampan ett riktigt bra alternativ. Det tar omkring 4 timmar att ladda upp batterierna med den medföljande laddaren. Något som trots allt är väldigt viktigt för att du snabbt ska kunna använda dig av din pannlampa när du behöver den.


Mellanprodukten: NexTorch myStar USB-Charge Focusing Headlamp

NexTorch myStar USB-Charge Focusing Headlamp

NexTorch myStar USB-Charge Focusing Headlamp är ett riktigt bra mellanalternativ för dig som vill kunna se i mörkret och samtidigt ha möjligheten att ladda upp pannlampan vid behov. Det här är ett alternativ som låter dig se relativt långt även när det är som mörkast och har en stark ljusstyrka. På många sätt kan du vara säker på att du verkligen har möjligheten att kunna se det du behöver. Framförallt då du samtidigt kan använda båda händerna. Vilket också är väldigt viktigt.

Information om produkten:

 • Vikt: 169 gram
 • Max batteritid: 63 timmar
 • Ljusstyrka: 550 lumen
 • Laddningsbara batterier: Ja
 • Räckvidd: 184 meter

Se till att du alltid har möjligheten att kunna se ordentligt i mörkret med hjälp av det här alternativet. För det är trots allt väldigt viktigt att du med hjälp av den här pannlampan kan göra det du vill med dina händer samtidigt som du kan se.


Budgetprodukten: Basic Outdoor Headlamp

Basic Outdoor Headlamp

Basic Outdoor Headlamp från Urberg är en riktigt bra pannlampa som framförallt är avsedd att användas utomhus. Batteritiden är på hela 190 timmar med lägsta ljusstyrkan och den har en maximal ljusstyrka på 145 lumen. Du kan då se hela 115 meter framför dig. Vilket gör att du alltid kan känna att du har möjligheten att se det du vill även när det är som mörkast utomhus. Dock drivs den inte av uppladdningsbara batterier och det medföljer inga andra batterier heller. Däremot vägen den enbart 98 gram. Dessutom tål den temperaturer ned till minus 30.


Specialaren: Lumonite Leader

Lumonite Leader

Lumonite Leader är en massiv pannlampa som har en ofantlig räckvidd på hela 370 meter och en ljusstyrka på fantastiska 5581 lumen. Det innebär att du verkligen kan se precis så långt som det passar för dig utan minsta krångel eller problem. Dessutom är ljusstyrkan så pass stark att du aldrig behöver oroa dig över att inte kunna se det du behöver i mörkret. Den kommer med uppladdningsbara batterier och en snabbladdare.

Om du vill använda den utomhus går det alldeles utmärkt då den har en IPX6 klassning. Med den lägsta ljusstyrkan på 250 lumen kan du använda den i 70 timmar och på högsta ljusstyrkan i 2 timmar och 15 minuter. Ett bra alternativ för dig som vill kunna se ordentligt i mörkret.


Våra bubblare

Nextorch pannlampa myStar svart, 760lm

Nextorch pannlampa myStar svart, 760lm

Nextorch pannlampa myStar svart, 760lm är pannlampan som passar för alla olika situationer som kan uppstå när du behöver se i mörkret. Ett riktigt bra alternativ som har precis det du behöver för att känna att det här är ett alternativ som verkligen passar för dig. Den har en batteritid på mellan 70 timmar på lägsta ljusstyrka och 5 timmar på den högsta. Ljusstyrkan är på hela 760 lumen och du kan därmed vara säker på att du kan se även när det är som mörkast ute. Den har en räckvidd på 184 meter framför dig och det är verkligen en klar fördel.

Du kan justera den här pannlampan i 360 grader och den har en slagtålighet på 1 meter. Självklart är den också vattentät med IPX4-klassning. Det är trots allt viktigt att den inte går sönder om det regnar lite utomhus.


Headlamp CR270, Silva

Headlamp CR270, Silva

Headlamp CR270, Silva är ett enkelt alternativ som enbart väger 84 gram och som inte kommer med uppladdningsbara batterier. Vattenskyddet är på IPX5 och den har en maximal batteritid på 70 timmar. Vilket gör att du alltid kan känna att du har en pannlampa som passar för dina behov. Något som trots allt är det allra viktigaste. Du kan också se relativt långt med en ljusstyrka på 270 lumen som ger en maximal räckvidd på 55 meter. Ett bra alternativ som ser till att du kan använda händerna även när det är mörkt och svårt att se.


Petzl Swift RL Lamp

Petzl Swift RL Lamp

Petzl Swift RL Lamp kommer med en 5-årig garanti och det är verkligen en extra trygghet för dig som tänker långsiktigt. Pannlampan har en ljusstyrka på 900 lumen och kommer självklart med uppladdningsbara batterier. Du kan med hjälp av den här pannlampan se hela 150 meter framför dig och den har en maximal batteritid på 30 timmar. Ett riktigt fantastiskt alternativ som underlättar för dig att kunna använda dig av dina händer på ett fritt sett samtidigt som du ser i mörkret.


Led Lenser H7R.2 Pannlampa

Led Lenser H7R.2 Pannlampa

Led Lenser H7R.2 Pannlampa ger dig en räckvidd på 160 meter och den har en ljusstyrka på upp till 300 lumen samt en batteritid på 60 timmar vid minsta effekt. Ett alternativ som ser till att du alltid har möjligheten att se när det passar dig och på det avstånd som du behöver. För det är sådant som trots allt är det allra viktigaste när man ska välja den bästa pannlampan.


Sammanfattning

Att välja den bästa pannlampan handlar enbart om att välja den produkten som uppfyller ens behov på ett bra sätt. Vilket du gör genom att tänka på i vilka omständigheter du kommer att behöva använda dig av pannlampan. Du ska nämligen inte underskatta hur mycket enklare det blir om du redan från början väljer rätt alternativ. I vårt test hittar du flera olika alternativ som kan passa för just dig och din plånbok.

I vårt test blev drömprodukten Duo S, Petzl, mellanprodukten NexTorch myStar USB-Charge Focusing Headlamp och budgetprodukten Basic Outdoor Headlamp. Vi har även en specialare: Lumonite Leader.

Slutligen har vi fyra bubblare: Nextorch pannlampa myStar svart, 760lm, Headlamp CR270, Silva, Petzl Swift RL Lamp och Led Lenser H7R.2 Pannlampa.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa pannlampan.

När behöver jag en pannlampa?

Du behöver en pannlampa när du vill kunna se i mörkret och samtidigt kunna använda dig av dina händer till något annat.

Är det stora skillnader mellan olika pannlampor?

Principen bakom en pannlampa är densamma för alla alternativ, dock skiljer det sig markant mellan de olika alternativen när det kommer till ljusstyrka och batteritid.

Ska jag välja den pannlampan med störst ljusstyrka?

Det beror helt och hållet på om du verkligen behöver den starkaste pannlampan. Välj den som passar för just dina behov.

Källor
 • https://www.outnorth.se/petzl/duo-s#NoColor
 • https://www.outnorth.se/nextorch/mystar-usb-charge-focusing-headlamp-101757#Black
 • https://www.outnorth.se/urberg/basic-outdoor-headlamp#BlackWhite
 • https://www.outnorth.se/lumonite/leader#Black
 • https://www.pnjakt.se/art/nextorch-pannlampa-mystar-svart-550lm.php
 • https://www.outnorth.se/silva/headlamp-cr270#NoColour
 • https://www.outnorth.se/petzl/swift-rl-lamp#BasicOrange
 • https://www.pnjakt.se/art/led-lenser-h7r2-pannlampa-1.php

Skribent

 • Jag brinner för jakt och friluftsliv och har länge jobbat som guide i norra delen av Sverige. Jakt är mitt liv och jag lägger mycket tid och pengar på det och hoppas att jag kan hjälpa mina läsare att hitta rätt produkter eller information om jakt.