Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från PNJakt, Outnorth & Outdoorexperten.

En stolsryggsäck är den bästa versionen av ryggsäck för dig som ofta är ute och jagar. Tack vare en kombination av rymlig ryggsäck och inbyggd stol är den smidig att ha med sig på alla friluftsäventyr samtidigt som du kan sitta bekvämt. En stolsryggsäck kan komma till stor användning oavsett om du ska fiska, jaga eller bara vandra i naturen. 

Med den med på ditt äventyr kan du känna dig trygg med att alla nödvändigheter får plats utan att det känns tungt, jobbigt och svårt. Trots att en stolsryggsäck kan vara rätt kostsam anser vi att det är en värdig investering då den kan användas länge och för många olika situationer.

För att du ska hitta den bästa stolsryggsäcken har vi samlat de alternativ som anses vara de allra bästa på marknaden. Vi kom fram till att Ryggsäck Fauna Älgen EVO är den absolut bästa stolsryggsäcken i premiumklass, medan Chevalier Chair Pack 35L är en perfekt mellanprodukt. En väldigt prisvärd vinnare är Stabilotherm Stolsryggsäck Forrest 30L

Vi har även valt en specialare när det kommer till stolsryggsäck, Fauna Älgen Classic, samt 3 bubblare; Ryggsäck Fauna Vråken EVO, Stolryggsäck Härkila Tornio och Härkila BearhunterHoppas du kan hitta en favorit! 


Drömprodukten: Ryggsäck Fauna Älgen EVO

Fauna Älgen EVO är ett bra alternativ om du vill investera i en stabil och mycket praktisk stolsryggsäck för jakt. Trots högt pris är det en värdig investering som håller hög komfort och kommer med ett antal smarta funktioner!


Mellanprodukten: Chevalier Chair Pack 35L

Chevalier Chair Pack är en stolsryggsäck som rymmer 35L. Trots det är den lätt för smidigast möjliga medtag. Dess smalare ram gör att den är bekväm att bära, vilket i kombination med värmedyna och praktiska fack höjer komforten ytterligare. 


Budgetprodukten: Stabilotherm Stolsryggsäck Forrest 30L

För dig som föredrar riktigt prisvärda och simpla alternativ kan den här Stabilotherm Stolsryggsäck Forrest passa perfekt. Den är både billig, rymlig, rätt stabil och tålig. Väskan har ett flertal fickor och fack. 


Specialaren: Fauna Älgen Classic

Fauna Älgen Classic är, precis som namnet utlovar, en klassisk modell av stolsryggsäck. Denna modell är lite mer exklusiv, väldigt stor och har en mycket stadig konstruktion. Den passar i alla situationer, är smidig att bära och håller hög komfort. Diskret och tyst design som smälter in!


Våra bästa stolryggsäck

Drömprodukten: Ryggsäck Fauna Älgen EVO

Fauna Älgen EVO är en stolsryggsäck som gör sig riktigt bra för dig som gärna sticker ut på ett jaktäventyr lite titt som tätt. Väskan i sig är både stabil, praktisk och smidig att hantera, samtidigt som komforten är genomgående hög oavsett situation. Med andra ord är denna bra för alla situationer där du vill bära med dig dina nödvändigheter och en smart stol i ett. 

Tack vare ett bärsystem med avbärarbälte är ryggsäcken lätt att bära, trots att den rymmer 35L. Sitsen är också av den lite bredare men lägre modellen – på så sätt är även komforten i sittande läge riktigt bra. 

Utöver det kommer ryggsäcken med fickor, samt med vadderad rygg och ergonomiska axelremmar. Botten är även vattentät och materialet tyst för smidig framkomst även i kritiska lägen. Något exklusivt pris, men ändå mycket prisvärd i förhållande till kvalité och form! 


Mellanprodukten: Chevalier Chair Pack 35L

Chevalier Chair Pack 35L är ett något billigare alternativ, där även själva väskan i sig är av den lättare formen. Här har de alltså lyckats kombinera generöst med utrymme och en lättviktig design, vilket verkligen underlättar vid användning. Väskan känns bekväm att bära även under längre pass.

Du kan också känna dig trygg med att den rymmer det du behöver. Tack vare en smalare bärram behöver du inte oroa dig för att väskan ska slå i eller låta. Däremot är den bekväm att sitta på så länge du inte befinner dig i allt för svåra terränger. 

Vid köp får du även med en värmedyna, dubbla termosfack och visselpipa. Är det något vi vill anmärka på är att denna modell av stolsryggsäck är något av enklaste slag. Dock är den snygg, lätt att hantera och ger dig det du behöver. 


Budgetprodukten: Stabilotherm Stolsryggsäck Forrest 30L

Stabilotherm Stolsryggsäck Forrest kommer till ett otroligt lågt pris, perfekt för dig som har en mindre budget att anpassa dig efter. Trots generös prissättning kan du förvänta dig en stolsryggsäck som gör ett bra jobb. Det vill säga, den rymmer en hel del (30L) samtidigt som dess stålrörsram gör att den känns stadig och tålig. 

På så sätt håller väskan länge, vilket i kombination med en något mindre design gör att väskan kan användas i de flesta situationer. Väskan upplevs också som ganska smidig att bära med sig. Vi ger ett extra plus för en snygg design med lock, sidofickor och framficka. Trots att sitsen är något liten anser vi att den funkar bra!


Specialaren: Fauna Älgen Classic

Ska du ut och jaga i vildmarkerna? Då kan denna stora modell av stolsryggsäck, Fauna Älgen Classic, göra sig riktigt bra. Att vi valde den här modellen som specialare beror framförallt på dess ovanligt stora utformning – denna rymmer hela 47L. Det ser man inte så ofta!

Tack vare en stadig konstruktion är denna väska även mycket praktisk att använda oavsett om du ska fiska, jaga i skogen eller övervaka ett område. Dess utformning är tålig och hållbar men bekväm och smidig på samma gång.  

Med andra ord är den funktionell och mångsidig. Ett smart bärsystem möjliggör hög komfort i alla lägen, vilket i kombination med vadderad rygg och axelremmar underlättar användning. Sitsen är bred och botten vattentät. Förvara allt du behöver i fickorna! 


Våra bubblare

Ryggsäck Fauna Vråken EVO

Fauna Vråken EVO är en uppdaterad version av deras tidigare modell. Här får du en otroligt lätt, smidig och kompakt ryggsäck för att du som äventyrare enkelt ska kunna bära med den oavsett var du ska. Den rymmer däremot en hel del!

Modellen är smal men kraftig så att du sitter stadigt och tryggt. Upphängningssystemet är mycket smart, medan bärsystemet är ergonomiskt utformat med ryggstöd för bästa möjliga komfort. Som praktiska detaljer hittar du nätfickor, yttre och inre fickor med lock, hällor och integrerat regnskydd. Något dyr, men bra.


Stolryggsäck Härkila Tornio

För dig som vill köpa en tålig och hållbar stolsryggsäck kan vi rekommendera denna modell Härkila Tornio. Här får du en ryggsäck i rejäl konstruktion som trots det är bekväm att bära med sig och använda då du vill ta en paus. 

Sätet i plast är lätthanterligt men samtidigt tåligt – det klarar upp till 125kg! Vid behov kan du ta bort ryggsäcken från stålramen för en mer kompakt design. Inuti ryggsäcken finns ett täckande regnskydd. Däremot rymmer väskan bara 25L och är rätt tung. Annars bra! 


Härkila Bearhunter

Bearhunter från Härkila är en stolsryggsäck där de lyckats kombinera en tålig och stabil modell med praktiska funktioner och behändig hantering. Det vattentäta materialet ser till att den kan användas i alla väder och situationer, medan den stadiga designen erbjuder hög komfort. 

Vid behov är det möjligt att ta av stolen från ramen så att du även kan bära ryggsäcken som vanligt – flexibelt och bra! du finner även ett antal nätfickor på väskan, en stor ficka i locket samt en lite mindre ficka inuti. Väskan kommer till ett rätt bra pris för dess höga kvalité. 


Sammanfattning

Att investera i en stolsryggsäck är något som alla jägare bör göra. Tack vare dess specifika utformning med rymlig förvaring, hög bärkomfort och inbyggd sits är den perfekt att ha med sig på äventyret i vildmarkerna. Den är riktigt bekväm och smidig att ta med sig i alla lägen!

I och med att det finns så många olika modeller av stolsryggsäckar idag är det möjligt för alla att hitta en passande kandidat. Vi hoppas att vår köpguide kan hjälpa dig på vägen mot att hitta din favorit av stolsryggsäck. Oavsett om du ska fiska, sitta på vakt eller vandra kan ryggsäcken kommer till stor användning. 

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa stolstryggsäcken.

Vad är en stolsryggsäck?

En stolsryggsäck är en specifikt utformad ryggsäck med inbyggd sits. På så sätt kan du som jägare, eller friluftsfantast, få med dig allt du behöver för ditt äventyr på ett smidigt sätt, där du tack vare väskan också kan slå dig ner och sitta skönt oavsett miljö. En stolsryggsäck är både rymlig, praktisk och bekväm att bära med sig. 

Vad ska man tänka på vid köp av stolsryggsäck?

För att ditt köp av stolsryggsäck ska bli så bra som möjligt finns det några saker du bör tänka på. Först och främst är det mer värt att investera i en dyrare än en billigare modell. Här är kvalitén bättre och komforten högre, vilket även innebär att de håller längre. 

Sen bör du också anpassa ditt köp efter din egen vikt och hur mycket du vill kunna ta med dig – olika ryggsäckar klarar olika mycket. Det kan också vara smart att se över förvaringsmöjligheter och fickor, samt fundera över om du vill ha sits med ryggstöd. 

Vilken är den bästa stolsryggsäcken?

Detta kan variera beroende på vem det gäller, vilka friluftsäventyr du ska ge dig ut på och var ryggsäcken ska användas. Vi har samlat de stolsryggsäckar som är bäst i flera olika kategorier, där du förhoppningsvis kan hitta en favorit! 

Källor
  • https://www.pnjakt.se/art/ryggsack-fauna-algen-evo.php
  • https://www.outdoorexperten.se/p-30599-chevalier-chair-pack-35l.aspx
  • https://www.pnjakt.se/art/stabilotherm-stolsryggsack-forrest-30l.php
  • https://www.outnorth.se/fauna/algen-classic#Green
  • https://www.pnjakt.se/art/ryggsack-fauna-vraken-evo.php
  • https://www.pnjakt.se/art/stolryggsack-harkila-tornio.php
  • https://www.outdoorexperten.se/p-27071-hrkila-bearhunter.aspx

Skribent

  • Jag brinner för jakt och friluftsliv och har länge jobbat som guide i norra delen av Sverige. Jakt är mitt liv och jag lägger mycket tid och pengar på det och hoppas att jag kan hjälpa mina läsare att hitta rätt produkter eller information om jakt.