Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från PNJakt & Outnorth.

Den bästa ficklampan är en som passa för just dina behov och vi har alla behov som skiljer oss åt. Därför är det också väldigt viktigt att du ser till att du hittar den ficklampan som passar för just dina behov. Att kunna se i mörkret är hela vitsen med en ficklampa, dock skiljer sig olika ficklampor markant åt. De har olika styrkor och olika spridningar. Därför är det precis som med en kikare viktigt att välja den ficklampan som passar för det den ska användas till. Du vill inte stå och upptäcka mitt under jakten att den inte alls fungerar på det sättet du tänkt dig. Framförallt inte då det finns gott om olika alternativ att välja mellan, som du kommer att märka i vårt test. Då det trots allt är viktigt att du ser till att du hittar det alternativt som bäst uppfyller dina behov samtidigt som den också ska passa för din plånbok.

Du kommer enkelt att kunna välja den bästa ficklampan om du enbart läser igenom de olika alternativen som finns. Vi fokuserar alltid på att ge dig den informationen du behöver för att fatta ett informerat beslut. Precis som att du ska välja en luftpistol du kan använda, ska du välja en ficklampa som passar för dig. Då det trots allt är hela vitsen med att använda sig av en ficklampa är att lysa upp i mörkret, är det viktigt att välja en stark ficklampa du kan använda när det passar dig.

I vårt test blev drömprodukten Maglite ML150LR LED Flashlight, mellanprodukten GP Design laddbar ficklampa Castor PSR51 och budgetprodukten P5E, Led Lenser. Vi har även en specialare: Eftersökskit NexTORCH® P5G vit/grön LED.

Slutligen har vi fyra bubblare: Maglite Mini Pro LED, Urberg Flashlight Zoom LED, Elite Ignite X50 Ir-lampa 850nm 700m Kitt och Led Lenser T².


Drömprodukten: Maglite ML150LR LED Flashlight

Maglite ML150LR LED Flashlight

Maglite ML150LR LED Flashlight är en smidig och uppladdningsbar ficklampa med sin egen dockningsstation för att underlätta laddningen samt har en ljusstyrka på 1082 lumen.


Mellanprodukten: GP Design laddbar ficklampa Castor PSR51

GP Design laddbar ficklampa Castor PSR51

GP Design laddbar ficklampa Castor PSR51 kommer utrustad med vitt, rött och blått ljus samt kan laddas upp på ett enkelt sätt, den är även vattentät ner till 2 meter.  


Budgetprodukten: P5E, Led Lenser

P5E, Led Lenser

P5E, Led Lenser är en enkel och smidig ficklampa med 25 lumen och en räckvidd på 75 meter, ett perfekt budgetalternativ som drivs av ett AA batteri.


Specialaren: Eftersökskit NexTORCH® P5G vit/grön LED

Eftersökskit NexTORCH® P5G vit/grön LED

Eftersökskit NexTORCH® P5G vit/grön LED kommer utrustad med två ljus, vitt och grönt, för att passa i alla situationer och framförallt då under jakten med sin ljusstyrka på 860 lumen.


Våra bästa ficklampor

Drömprodukten: Maglite ML150LR LED Flashlight

Maglite ML150LR LED Flashlight

Maglite ML150LR LED Flashlight är vårt absoluta drömalternativ som verkligen ger dig allt det du behöver av en ficklampa utan att behöva mer än en sådan. Det här alternativen har en IPX4-klassning och har även en ljusstyrka på 1082 lumen. Vilket gör att du verkligen kan vara säker på att göra om natten till dag med den här ficklampan. Den kommer utrustad med ett uppladdningsbart batteri som kan laddas upp till 2000 gånger utan problem eller krångel. Självklart medföljer det en enkel dockningsstation som gör att du inte glömmer bort att ladda ficklampan.

Information om produkten:

 • Längd: 272 mm
 • Ljusstyrka: 1082 lumen
 • Vikt: 440 gram
 • Två laddar medföljer

Att välja den bästa ficklampan är alltid viktigt och det här är alternativet som verkligen kan passa för just dina behov. Du kommer nämligen snabbt och enkelt att se hur mycket enklare det blir att kunna upptäcka hur smidigt det är att välja rätt alternativ. För med hjälp av den här ficklampan kan du alltid se i mörkret och den laddas snabbt upp i den medföljande dockningsstationen.


Mellanprodukten: GP Design laddbar ficklampa Castor PSR51

GP Design laddbar ficklampa Castor PSR51

GP Design laddbar ficklampa Castor PSR51 är en ficklampa som passar för alla dina behov och den är självklart uppladdningsbar. Den kan också ställas in för att använda sig av blått, vitt, rött eller grönt ljus. Vilket gör att du kan använda den under jakten eller bara när du är ute i skog och mark. Det är trots allt viktigt att inte underskatta hur viktigt det är att välja rätt alternativ. Man ska nämligen inte underskatta vad den bästa ficklampan som passar för ens behov kan underlätta.

Information om produkten:

 • Laddas upp med USB
 • Nedsänkningsbar ner till 2 meter
 • Tre ljuslägen

Du kan med hjälp av den här ficklampan se till att du alltid ser det du behöver. För det är ett bra alternativ som passar för de flesta behov du kan tänkas att ha. Framförallt då den kan ändra färg på ljuset för att kunna användas under jakt.  


Budgetprodukten: P5E, Led Lenser

P5E, Led Lenser

P5E, Led Lenser är ett riktigt bra budgetalternativ för dig som bara vill ha en enklare ficklampa. Utan en massa onödiga finesser och som fungerar bra att använda sig av för att se bättre. Den har en ljusstyrka på 25 lumen och drivs av ett AA batteri. Det gör att den är väldigt lätt att bära med sig och att det inte är krångligt att använda den. För du vill nämligen kunna vara säker på att du kan känna dig bekväm när du använder dig av din ficklampa. Då är det här ett alternativ som gör att du inte behöver bära runt på ett otympligt alternativ. Den passar istället perfekt i fickan och väger bara 62 gram.


Specialaren: Eftersökskit NexTORCH® P5G vit/grön LED

Eftersökskit NexTORCH® P5G vit/grön LED

Eftersökskit NexTORCH® P5G vit/grön LED är ett eftersökspaket som är perfekt lämpat för jakt med sitt vita eller gröna ljus. Då du kan anpassa ficklampan efter situation kan du vara säker på att du slipper en massa krångel och problem. För man ska verkligen inte underskatta hur mycket som kan påverkas av att man väljer att använda sig av den bästa ficklampan.

Information om produkten:

 • Ljusstyrka: 860 lumen
 • Driftstid: Mellan 3 och 4 timmar
 • Vikt: 165 gram utan batteri
 • IPX7-klassad

Våra bubblare

Maglite Mini Pro LED

Maglite Mini Pro LED

Maglite Mini Pro LED har den klassiska Maglite designen som gjort den tillverkaren så populär men i ett betydligt mindre format. Ett riktigt bra alternativ för dig som vill kunna ta med dig en ficklampa som inte är alltför otymplig. Vilket du trots allt inte ska underskatta värdet av att kunna göra. Du får med Maglite Mini Pro LED ett ypperligt alternativ med en IPX4 klassning och 272 lumen i ljusstyrka. Precis vad du behöver för att kunna ha en ficklampa som du kan använda i alla situationer utan att den tar upp alltför stor plats.

Information om produkten:

 • Vikt: 117 gram
 • Max batteritid: 27h
 • Ljusstyrka: 272 lumen

En riktigt bra ficklampa som du kan använda likaväl på vägen hem som ute på jakt. För det är trots allt en av de bästa ficklamporna för dig som vill ha ett mindre alternativ.


Urberg Flashlight Zoom LED

Urberg Flashlight Zoom LED

Urberg Flashlight Zoom LED drivs av tre AAA batterier som också ingår i kittet. Den har en ljusstyrka på 300 lumen och en maximal batteritid på 18 timmar. Du kan därmed vara säker på att du har en ficklampa du alltid kan använda dig av. Om du tar med dig extra batterier kan du verkligen vara säker på att du alltid har möjligheten att kunna få det ljus du behöver. För det är trots allt väldigt viktigt och ska inte underskattas. Det handlar nämligen om att du ska kunna vara säker på att du kan se i mörkret. Passar utmärkt att ha i bilen om något skulle hända men även för dig som är ute på jakt.

Du kan helt enkelt vara säker på att det här är en följeslagare som passar för alla dina behov. Även om den inte är uppladdningsbar, är det ett bra alternativ att välja.


Elite Ignite X50 Ir-lampa 850nm 700m Kitt

Elite Ignite X50 Ir-lampa 850nm 700m Kitt

Elite Ignite X50 Ir-lampa 850nm 700m Kitt är ett riktigt bra alternativ för dig som vill kunna se riktigt långt då den har en ljusstråle som räcker hela 700 meter. Det innebär att du kan se nästan en hel kilometer framför dig med hjälp av den här ficklampan. Den är däremot inte vattentät utan klarar egentligen inte av mer vatten än om det skvätter lite på ficklampan. Se därför till att du inte använder den om det är väldigt regnigt eller vått ute. För du vill trots allt att din ficklampa ska fungera när du behöver den.

Den har ett återuppladdningsbart batteri som räcker i upp till 6 timmar på det lägsta läget. Den har en styrka på 5 W. Vilket gör det till en riktigt kraftfull ficklampa att använda sig av när det passar en själv.


Led Lenser T²

Led Lenser T²

Led Lenser T² är ett hållbart och ett tufft alternativ som alltid är redo att användas. Den kommer utrustad med en batteritid på upp till 30 timmar. Den har även en ljusstyrka på 240 lumen och en maximal räckvidd på 180 meter. Du kan därmed vara säker på att du alltid har möjligheten att använda dig av den här ficklampan när det passar dig.


Sammanfattning

Den bästa ficklampan är den som passar för dina behov. Därför har vi i vårt test tittat på flera olika alternativ som kan passa för alla tänkbara sådana. Oavsett om du ska använda den i jakten eller om du behöver en ficklampa för att ta dig hem i mörkret, finns det ett alternativ som passar dig. Välj bara det du behöver och som passar för just din plånbok.

I vårt test blev drömprodukten Maglite ML150LR LED Flashlight, mellanprodukten GP Design laddbar ficklampa Castor PSR51 och budgetprodukten P5E, Led Lenser. Vi har även en specialare: Eftersökskit NexTORCH® P5G vit/grön LED.

Slutligen har vi fyra bubblare: Maglite Mini Pro LED, Urberg Flashlight Zoom LED, Elite Ignite X50 Ir-lampa 850nm 700m Kitt och Led Lenser T².

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa ficklampan.

När behöver jag en ficklampa?

Varje gång det är mörkt ute och du inte kan se är då du behöver en ficklampa. Alla har vi olika behov och välj därför det alternativ som bäst lyser upp mörkret.

Ska jag ha en återuppladdningsbar ficklampa?

Det är alltid att rekommendera då det är mer miljövänligt och dessutom enklare på många sätt och vis. En fördel med sådana som inte är uppladdningsbara är att du bara behöver byta batterier vid behov.

Är alla ficklampor lika bra?

Nej, det finns stora skillnader men det är inte alltid du behöver kunna se 700 meter framför dig eller ha en ljusstyrka på över 1000 lumen.

Källor
 • https://www.outnorth.se/maglite/ml150lr-led-flashlight#Black
 • https://www.pnjakt.se/art/gp-design-laddbar-ficklampa-castor-psr51.php
 • https://www.outnorth.se/led-lenser/p5e-11364#Nocolour
 • https://www.pnjakt.se/art/eftersokskit-nextorch-p5g-vitgron-led.php
 • https://www.outnorth.se/maglite/mini-pro-led-2xaa-47258#Svart
 • https://www.outnorth.se/urberg/flashlight-zoom-led#Black
 • https://www.pnjakt.se/art/elite-ignite-x50-ir-lampa-850nm-700m-kitt.php
 • https://www.outnorth.se/led-lenser/t#Nocolour

Skribent

 • Jag brinner för jakt och friluftsliv och har länge jobbat som guide i norra delen av Sverige. Jakt är mitt liv och jag lägger mycket tid och pengar på det och hoppas att jag kan hjälpa mina läsare att hitta rätt produkter eller information om jakt.